fredag den 18. januar 2013

16 millioner mindre aktiekapital.




GRÅSTEN: Gråsten  Varme a/s har nedskrevet egenkapitalen til 0,5 millionen fra de oprindelige 16,5 million. Ifølge en meddelelse til  CVR registret. Nedskrivningen er en konsekvens af  en truffet afgørelse i Energistyrelsen. Som  havde påpeget, at de opførte værdier i selskabet var sat for højt, da de for længst var afskrevet. Og varmeaftagerne  af samme grund  også  siden 2008, havde betalte for meget for varmen fra selskabet.

Fjernvarmens store satsning på Sønderborg Landevej  
sol og halm/ flis co2 neutral varme 

 Nu tilbageføres cirka  12 millioner over en seksårig periode til forbrugerne, som så kan glæde sig over en lavere varmeregning i de kommende år. Med afgørelsen i Energistyrelsen, kan konstruktionen, med  fjernvarmeaftagerne via A.m.b.A ´et  kun har indirekte indflydelse på  driften og bestyrelsen i  Gråsten Varme A/S vise sig at være ganske unødvendig, da  den af SKAT,  påståede  udskudte  eventual skattebetaling på ca.  10 millioner, ved overtagelsen fra Gråsten Kommune,   og som var årsagen til at der blev oprettet et A/S, ikke mere er eksisterende. Så måske skulle fjervarmebestyrelsen, gå i tænkeboks og spare revisionsomkostningerne til det ene af de to selskaber, og samtidig give andelshaverne den reelle magt tilbage, som også ville være det mest naturlige i et forbruger  andels ejet selskab.


 Det er dog fortsat på værket på BocksBjerg, hovedparten af varmen produceres, indtil den det store halm og flis fyr kommer i drift på Sønderborg Landevej . Så varmen som holder husene i Gråsten fjernvarmes område varme  ved disse nu herskende lave temperaturer produceres  endnu primært med naturgas. 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar