lørdag den 12. januar 2013

Kina-udstilling på Biblioteket Gråsten



Indgangen til Gråsten bibliotek, da der endnu var farverige 7-er stole


GRÅSTEN: Gråstenerne får nu mulighed, om en uge,  fra den 21. januar til den 1. februar for at se udstillingen om Sønderborgs Kina tur, efter den både har været  vist på Sønderborg og Nordborg biblioteker.





Kommunen skriver blandt  andet i pressemeddelelse:
Udstillingen  om Kina på Gråsten  Bibliotek, kan betragtes som en optakt til den temadag om Kina, som Sønderborg Kommune og Sønderborg Erhverv og Turisme arrangerer den 7. februar med bl.a. netop ambassadør Friis Arne Petersen som en af oplægsholderne – og til det kinesiske nytår, som fejres med en lang række aktiviteter i Sønderborg  fra den 11. til den 17. februar.
En delegation fra Sønderborg med repræsentanter fra byråd, erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner var i april 2012 på en uges besøg i Kina. Hovedformålet med turen var at underskrive en venskabsby-aftale med byen Baoding – en by med ca. 11 mio. indbyggere, der ligger 140 km syd for hovedstaden Beijing.

Og nu  kan  Gråstenerne få et indblik i, hvad turen bød på, og hvilke muligheder, den var med til at åbne dørene for.  Udstillingen er tidligere vist på bibliotekerne i Sønderborg og Nordborg, og nu er der i de eftertragtede udstillingsmontrer på Biblioteket Gråsten blevet plads til de unikke effekter fra Kina.
Udstillingen kan ses fra 21. januar til 1. februar i bibliotekets åbningstid, og den viser gaverne fra turen, en lang række billeder i en slags dagbogsform, videofilm, avisudklip, magasiner og tekster, bl.a. om de tiltag, turen allerede har medført. 


Kontakten mellem Baoding og Sønderborg blev etableret af Verdensnaturfonden WWF, som øjnede muligheden for, at de to byer kan få fordele af hinanden: Baoding har den vækst, Sønderborg ønsker. Sønderborg har de opskrifter på bæredygtige energiløsninger, som Baoding har brug for.
Delegationen besøgte tre universiteter, en folkeskole, otte virksomheder/projekter og tre bystyrer/kommuner. Stærkt inspirerende var det også at møde den danske ambassadør i Kina, Friis Arne Petersen, og Kinas tidligere undervisningsminister, Xinsheng Zhang.
Aase Nyegaard anførte 
Kina delegationen
 i april 2012 (arkiv foto)


Delegationen bestod af borgmester Aase Nyegaard, byrådsmedlem Erik Lauritzen, teknisk direktør i Sønderborg Kommune, Inge Olsen, direktør i ProjectZero, Peter Rathje, direktør i Sønderborg Erhverv og Turisme, Michael Willemar, prorektor på Syddansk Universitet, Bjarne Graabech Sørensen, direktør i Esbensen Rådgivende Ingeniører, Torben Esbensen, viceforstander Hans Lehmann, EUC Syd, afdelingsleder Bent Bräuner, EUC Syd, konst. afdelingsleder Jens Chr. Schultz, Business College Syd, tolk Ma Lan, og journalist Herdis Thomsen, Sønderborg Kommune.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar