GRÅSTEN: Sidste akt skrives nu i Gråsten og Omegns Nyt´s historie, med tvangslikvidationen af selskabet. Selskabet blev dannet under initiativ af daværende redaktør og udgiver Søren Gülck, med mange af Gråstens erhvervsdrivende som anpartshavere. Som ønskede en mere lokal præget annonce avis.
Der var ifølge den nu udsendte likvidationsmateriale, Anparter for 199 tusinde kroner fordelt på anparter a 1000 kr. Og andelshaverne får efter likvidators og revisors fakturaer og gammel gæld er betalt cirka ca 600 kroner tilbage pr. anpart. Der har manglet opdatering af anpartskapitalen, som ifølge redegørelsen fra kurator reelt var de 125.000, som selskabet var blevet oprettet med. Så der resterede reelt 74 tusinde anparter, som ikke var anparter, men skulle/ kunne betragtes som et lån, fra dem der troede de købte anparter.
Men da der ikke, kunne redegøres for, hvilke anparter, som var reele anparter og de som var lån, har kurator advokat, Søren Nygaard, Sønderborg , besluttet at betragte alle som anparter ved udlodningen.
Det kunne ellers have betydet, at de der sidst, havde købt deres anpart (74), ville have fået alle pengene (kr 1000 pr anpart) tilbage da det jo reelt var et lån, nu må de også ”nøjes” med 600 kr.
Resultatet ville have været, når de 74000 kr. var røget ud, af udlodningen, at de oprindelige anparter kun ville have fået 380 per anpart.
Man kan jo funderer over, hvorfor revisorselskabet Deloitte , på Kongevej i Sønderborg, ikke selv har undret sig over ubalancen i anparter og anpartskapital, hvor man kan læse i regnskabet 2007-08 at der er 195 000 kroner anparts kapital, hvor der stadig kun er 125000 registrerede anparter i Erhvervs og selskabsstyrelsen. Regnskabet var leveret uden revisor forbehold i 2008.
, |
Lokalet på Slotsgade hvor Gråsten og Omegs nyt Aps havde til huse, indtil bladet blev solgt til Berlingske Officin, men Aps´et vedblev at eksisterer og kapitalen, skulle ifølge den sidste direktør - repræsentant Lars Vestergaard være tilgået Gråsten Handelsstandsforening to år efter salget. Men ender nu i anpartshavernes lommer efter tvangslikvidationen og Erhvervs og Selskabsstyrelsens indgriben. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar