onsdag den 7. december 2011

Gråsten og Omegns nyt ApS, lægges i graven


GRÅSTEN: Sidste akt skrives nu  i Gråsten og Omegns Nyt´s historie, med tvangslikvidationen af  selskabet. Selskabet blev dannet under initiativ af daværende redaktør og udgiver Søren Gülck, med  mange af Gråstens erhvervsdrivende  som anpartshavere. Som ønskede en mere lokal præget annonce avis. 

Der var ifølge den nu udsendte   likvidationsmateriale, Anparter  for  199 tusinde kroner  fordelt på anparter a 1000 kr. Og andelshaverne får efter likvidators og  revisors  fakturaer og gammel gæld er betalt   cirka ca 600 kroner  tilbage pr. anpart. Der har manglet opdatering af  anpartskapitalen, som ifølge redegørelsen fra kurator  reelt var de 125.000, som selskabet var blevet oprettet med. Så der resterede   reelt 74 tusinde anparter, som ikke  var anparter, men skulle/ kunne betragtes som et lån,  fra dem der troede de købte anparter.

Men da der ikke, kunne redegøres for, hvilke  anparter, som var reele anparter  og de som var lån, har kurator advokat,  Søren Nygaard, Sønderborg , besluttet  at   betragte alle som  anparter ved udlodningen.
Det kunne ellers have betydet, at de der  sidst, havde købt  deres  anpart (74), ville have fået alle pengene (kr 1000 pr anpart) tilbage da det jo reelt var et lån, nu må  de også ”nøjes” med 600 kr. 
Resultatet ville   have været, når de 74000 kr.  var røget ud, af udlodningen, at de oprindelige anparter kun  ville have fået 380 per anpart. 

Man kan jo funderer over,  hvorfor   revisorselskabet  Deloitte , på Kongevej i Sønderborg, ikke selv har undret sig over  ubalancen i anparter og anpartskapital, hvor  man kan læse i regnskabet  2007-08  at der er 195 000 kroner anparts kapital, hvor der stadig kun er 125000 registrerede anparter  i Erhvervs og selskabsstyrelsen. Regnskabet  var leveret   uden revisor  forbehold i 2008.

,
Lokalet på Slotsgade hvor Gråsten og Omegs nyt  Aps havde til huse, indtil bladet blev solgt til Berlingske Officin, men Aps´et vedblev at eksisterer og kapitalen, skulle ifølge den sidste direktør - repræsentant Lars Vestergaard være tilgået Gråsten Handelsstandsforening to år efter salget. Men ender nu i anpartshavernes lommer efter tvangslikvidationen og Erhvervs og Selskabsstyrelsens indgriben.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar