torsdag den 22. december 2011

Godt nyt for fjernvarmeforbrugerne i Gråsten: Prisen ligger fast for 2012

Gråsten Varme A/S  oplyser, at værket viderefører priserne fra 2011 til 2012.  ” Mange forsyningsvirksomheder har varslet prisstigninger i 2012, men Gråsten Varme har besluttet at fastholde priserne fra 2011 således at varmen ikke bliver dyrere i Gråsten”  udtaler bestyrelsen.
De kraftige fjervarmerør, som skal transporterer varmen fra de nye værk , som bygges på Sønderborg Landevej i Gråsten  og ud til fjervarmeaftagerne.


Gråsten Fjernvarme, som  i 2008 under den daværende  formand Thor Hedels,  oparbejde et underskud på 8,8 mill kroner, som fjervarmeaftagerne, betalte af  på i de  to efterfølgende regnskabsår via forhøjede målerafgifter og KW priser.

Disse priser er fortsat ikke justeret  helt ned til niveauet fra  før det katastrofale underskud. Men der er måske et lille lys forude, med etableringen af solvarme anlægget ved Sønderborg Landevej, for en fremtidig prisnedsættelser?

 Fjernvarme priserne svinger meget, for de enkelte fjernvarmeværker, det  ses når man går ind i sammenlignings tabellen, hvor prisen er udregnet for et forbrug i et parcelhus med et årligt forbrug på  18,1 kw.
Hvor det billigste værk  leverer varmen for 7.333,- kroner om året og det dyreste fjernvarmeværk  skal have hele 39.775 for den samme mængde  varme. Gråsten Fjernvarme er beregnet til kroner  15.067,-  i den samme beregnings sammenligning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar