søndag den 29. december 2019

Løkke prøver at forklare fjumeriet





Løkke prøver nu i et interview i Berlingske, at forklare sin fjumren rundt i folketings valgkampen, hvor han fuldstændig u-aftalt i Venstres ledelse og uden info til blåblok, springer ud som fortaler for en SV regering. Det kostede ham så senere både formandsposten og statsminister kandidaturet i Venstre, da baglandet trak sin støtte. På trods af en opnået fremgang ved valget for partiet ved det nogen betegnede som populisme.

”Populisme betyder ’at holde af folket’ på latin, men i Danmark og nogle lande i Europa bliver ordet brugt som noget negativt. Underligt for de største populister er jo Socialdemokratiet og Venstre. ”De udtrykker i Danmark holdninger, som de reelt ikke har, for at komme til magten eller beholde den” siger Martin Henriksen (DF). Seneste eksempel er socialdemokraterne med hensyn til udlændinge og migrationen. Hvor i løbet af det første halve år af socialdemokraternes Mette Frederiksen´s regeringstid , kan se man løber, med udenoms kneb, sågar fra politiske aftaler der er indgået i forbindelse med paradigmeskiftet, med Dansk Folkeparti og V-LAK regeringen.

Lars Løkke Rasmussen udtaler Søndag i Berlingske:” Kampen står ikke længere mellem de røde og de blå”. Det har det nok heller gjort for Løkke- Rasmussen, der har spørgsmålet været, kan J E G forblive statsminister. Så var han måske umiddelbart ligeglad med hvilken politik han førte eller hvem han ville være koalitionspartner med. 

Derfor afsatte baglandet ham jo også. Nu er er han måske blevet frelst, efter have været slået groggy med både tab af statsminister og formandsposten, når han siger: Det borgerlige Danmark sætter fremtiden på spil, hvis man kritikløst optager en hvilken som helst udlændinge politisk impuls fra yderfløjene.

Da han sad som regeringschef lød det lidt anderledes Venstre løb med ham faktisk i en periode i forvejen på dette område. Kristian Thulesen Dahl( DF)ser det noget anderledes: Løkkes liberalister har forsøgt at ”hijacker” - kapre det borgerlige Danmark. Så det kun handlede om skattelettelser o.l.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar