fredag den 20. december 2019

Gråsten Avis/ Bov avis får ikke kritik, af Pressenævnet for artikel om sognepræsts opsigelse



PRESSENÆVNET: I en artikel bragt i juni måned omtalte Gråsten Avis en tidligere sognepræsts opsigelse, herunder det tidligere menighedsråds beslutning om at trække sig. Det nuværende menighedsråd i det pågældende sogn klagede til Pressenævnet over, at artiklen indeholdt ukorrekte og skadelige udsagn, samt over manglende forelæggelse.

 Nævnet fandt ikke grundlag for at udtale kritik.
 -------------

Pressenævnet finder, at de ukorrekte oplysninger om, at en præst ikke kan opsige et samarbejde, ikke kan anses for at være tilstrækkeligt væsentlige i sammenhængen. Nævnet bemærker, at Gråsten Avis efterfølgende har bragt et genmæle fra Menighedsrådsformanden. Nævnet udtaler herefter ikke kritik af Gråsten Avis for at bringe oplysningerne uden forudgående forelæggelse.

Menighedsrådet har også  klaget over, det er ukorrekt, at sognet er i kaos, at der har været uro mv., siden det tidligere menighedsråd meddelte, at de ikke ønskede at fortsætte som menighedsråd, samt at der er glæde at spore i sognet, efter sognepræst   Kristian Ditlev Jensen opsagde sin stilling. 

Pressenævnet finder, at de påklagede udsagn fremstår som Gråsten Avis’ subjektive vurdering af forløbet og stemningen i Menighedsrådet forud for og efter Sognepræsten´s opsigelse, herunder det tidligere menighedsråds beslutning om at trække sig. 

Nævnet bemærker, at Gråsten Avis efterfølgende har bragt et genmæle fra menighedsrådsformanden med rettelser til den påklagede artikel. Nævnet finder efter en samlet vurdering ikke grundlag for at udtale kritik af Gråsten Avis for at bringe oplysningerne uden forudgående forelæggelse for menighedsrådsformanden.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar