tirsdag den 5. februar 2019

En succes har mange fædre, fiaskoen er forældreløs!



HÆDDER: Der er kommet international hæder til Sønderborg Kommune., fordi kommunen har  arbejdet intenst for at indarbejde bæredygtighed og FN's Verdensmål i blandt andet undervisningen i folkeskolerne og på ældreområdet. Og det har udløst prisen "UNESCO Learning City Award".  Der er kun to europæiske byer  blandt de ti modtagere af prisen i 2019.  I forbindelse med prisen fremhæves det bl.a., at Sønderborg har skabt en koordineret struktur, hvor eksterne aktører involveres og er med til at løfte arbejdet med bæredygtighed til nye niveauer.

Borgmester Erik Lauritzen (S)
Foto: Kim Toft Jørgensen

”Det her et enormt skulderklap til arbejdet med at tænke bæredygtighed ind på alle niveauer i kommunen. Lige fra folkeskolen til sundhedsområdet er bæredygtighed en hjørnesten i alt vi gør. Og det er af afgørende betydning for kommunens fremtid og udvikling, at vi hele tiden tænker de fire dimensioner af bæredygtighed ind og skaber løsninger, der rækker langt ud i fremtiden”. Udtaler borgmester, Erik Lauritzen  (S).


Klaus Claris  (Venstre)
foto: Kim Toft Jørgensen
Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Klaus Claris  (V): ”Der er mange byer, der arbejder med bæredygtighed. Men det, der gør Sønderborg særlig, er den meget strukturerede koordinering af kommunens mange aktiviteter inden for bæredygtighed. Under overskriften "4-17-42" har vi fået skabt en struktur, hvor de mange ambitioner går op i en højere enhed i vores "Helhedsplan for kvalitet i dagtilbud og skoler". Jeg er stolt over, at UNESCO kan se betydningen af det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar