tirsdag den 25. september 2012

Tid til batteriskift



GRÅSTEN: Gråsten Fjernvarme A.m.b.a.  er  gået i gang med en større udskiftning af batterier i målerne ude hos forbrugerne. Det er målerne, som der bliver afregnet varme  efter, og registrering foregår automatisk via radiosending. Og denne radiosending, er en af grundene til, batteriernes  forholdsvis korte levetid.  Målerne fik sidst skiftet batterier, da værket  indbyggede senderunit i alle målerne 2007 og 2008 og derved havde en millionudgift, tidligere aflæste forbrugerne selv, målerne én gang om året.

Peter Mikael Kjær (arkiv billede)





Jeg har spurgt direktøren for Gråsten Varme A/S , Peter Mikael Stærdahl om holdbarhed samt hvor mange det drejer sig om: ”Batterierne holder 5-8 år og afhænger af hvor mange aflæsninger der hentes hjem. Vi henter mindst 12 gange pr. år samt ved flytning  og ejerskifte  med mere. Det er nu fem år siden vi monterede de første målere, og derfor er vi stille og roligt begyndt at udskifte batterierne. Det forventer vi at bruge 2 år på, da vi kun tager et parti af gangen. Desuden er der monteret ca. 300 routere rundt om i byen, som også skal have skiftet batteri –  så det drejer sig  om ca. 1700 enheder. Hvis en måler løber tør for strøm, har vi selvsagt ingen mulighed for at afregne forbrugeren. Derfor starter vi hellere i god tid, så forbrugerne sikres.”  Slutter  Peter Mikael  Stærdahl

Nye fjernvarme områder:

Fjernvarmen er for tiden også  i gang med en større udbygning af  forsyningsområdet  til  Brinken, Vibevej og Rylen hvor der etableres en  forsyningsledning,  der går via Kongevej til Sildekulen og op til Mågevej/ Brinken, Hvor der på de tre før nævnte vej indtil nu er tilmeldt 18 faste aftagere af fjernvarmen. Der ca 84 hustande  på de tre veje, så tilslutningsprocenten kommer til ligge på godt 21% i første omgang. Erfaringen  viser, at når man først graver i området kommer der flere til. Men der er alligevel et godt stykke vej op til det hvad en forhåndstilkendegivelse viste inden beslutningen blev ført ud i livet, da var der  ca 55 % af husstandene, der var interesseret. Men en sådan tilkendegivelse er ikke bindende.
Rørledning, som lige nu blevet nedlagt, er dimensioneret til at kunne forsyne både Danfoss og hele Ulsnæs området.







Danfoss har tilkendegivet de er interesseret, man har endnu ikke indgået en bindende aftale. En fjernvarmekyndig har gjort mig opmærksom på, at varmetabet, alene i den nye transmissionsledning kan blive temmelig kraftig, hvis der ikke trækkes mere varme end til de 18 husstande, som den skal forsyne i første omgang. Men der sker også en udbygning af Mågevej i begyndelsen af 2013, hvor der er et lignende potentiale af huse som kan forsynes med fjernvarme, og  som kan forbedre aftrækket, men der foreligger endnu ikke tal for  faktiske  aftaler.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar