onsdag den 12. september 2012

Fem menighedsrådsmedlemmer søger genvalg, på trods af det store arbejdspres.


Gråsten Slotskirke skal renoveres af Slots og ejendomsstyrelsen for 32 millioner.

Gråsten: Under orienteringsmødet, fra menighedsrådet  i Gråsten på Den Gamle Kro, onsdag den 12. september, som afholdes i forbindelse, med, der skal være  valg til menighedsrådet, fortalte formanden for Gråsten og Adsbøl menighedsråd  Helle Blindbæk, Adsbøl - om den  forløbne fireårs periode. Og kom her  ind på det store arbejde, som der er lagt på menighedsrådets skuldrer, som fremover kommer til at  bestå af 8 medlemmer fra Gråsten  sogn og 5 fra  Adsbøl.
Formand Helle Blindbæk, Adsbøl

Det store arbejdspres, har også givet sig udslag i udskiftning af flere menighedsrådsmedlemmer i perioden og flere formandsskift.  Ved mødet, var der stor overvægt  på spindesiden, og flere af de nuværende rådsmedlemmer var ikke tilstede.
 Ud af de nuværende 7 medlemmer, søger 5 foreløbig genvalg  til det nye menighedsråd.  Om der bliver flere lister, eller man lader den ene listen være sideordnet opstillet afgør om der kommer valg til menighedsrådet i Gråsten.

Da ikke alle, som  havde ytret ønske om at være med på den fællesliste var tilstede, ved orienteringsmødet,  blev det besluttet, at afholde et opstillingsmøde den 19. september  2012 klokken 19:00 i Slotskirken i Gråsten.



Sognepræst Jan Unold  i Slotskirken,
som skal renoveres for 32 millioner


De fem der ønsker genvalg er Solvej Mortensen,  Claus Levinsen,  Lis Nielsen, Inga Petersen og  Jonna Nielsen.






I sin beretning, kom  Helle Blindbæk  også ind på  en renovering som Slots og Ejendomsstyrelsen, som ejer slotskirken, vil lade udfører formedelst 32 millioner, samt en udskiftning af orglet til 2,5 million, som menighedsrådet bliver involveret i, blandt andet med ansøgning til diverse fonde.   Kassereren  Inga Petersen fortalte forsamlingen, at  der udbetales  godt 2,75 millioner i lønninger  til præster og kirkepersonale  ud af et samlet budget på 4.015 million.




 De nuværende medlemmer fra Gråsten af menighedsrådet :

1.    Claus Levinsen, næstformand , Gråsten 
2.    Inga Petersen, kasserer - Gråsten 
3.    Mogens Hansen, kontaktperson, Gråsten
4.    Lis Nielsen, kirkeværge Gråsten 
5.    Henrik Rathje, Gråsten
6.    Solveig Mortensen, Gråsten
7.    Jonna Nielsen,   Gråsten


Medlemmerne som for nuværende er er valgt i Adsbøl Sogn

  1.  Helle Blindbæk, formand , Adsbøl
  2. Leif Burmeister, kirkeværge Adsbøl
  3. Annie Vase,  Adsbøl 
  4. Mogens Lindberg , Adsbøl 
  5. Vibeke Døssing  Adsbøl
  6. Birgit Johannsen , Adsbøl 


Menighedsrådet, også med de nu udtrådte medlemmer  med  ved præstenindsættelsen af Jan Unold i december 2009, en enkelt har sin hustru med









Ingen kommentarer:

Send en kommentar