fredag den 31. august 2012

Lej et sommerhus for vinteren…



GRÅSTEN: Opslagstavlen kan være et sandt eldorado af tilbud, som her set  på en af byens supermarkeders tavle. Hvor man får tilbudt et sommerhus i Vemmingbund, for  vinteren med  TV og dvd –og alle de normale bekvemmeligheder som vaskemaskine, køleskab o.s.v.Og hvorfor ikke, der er  jo brændeovn. Og så til rimelig pris.

Om udlejningen kan  komme til at stride imod, en komplicerede danske sommerhus  lovgivningen, er op til status af huset samt udlejningsperiodens  længde, men efter en dom, som er faldet i Vestre Landsret, må der nu  vinterudlejes sommerhus  helt op til 13 uger i vinterhalvåret.


Fakta  sommerhusudlejning
(Wikipedia)
Det er ikke tilladt at udleje sommerhuse i længere perioder i vinterhalvåret. Vestre Landsret har stadfæstet en byrets dom, som medfører at et sommerhus for fremtiden maksimalt må udlejes i 13 uger i vinterhalvåret.
Dette bryder med hidtil udlejningspraksis, som var at et sommerhus måtte udlejes i 4 uger, stå ubenyttet hen i den følgende uge, hvorefter den måtte udlejes igen i 4 uger. Skov & Naturstyrelsen er godt tilfredse med dommen, hvorimod Feriehusudlejernes Brancheforening betragter dommen som uheldig, idet den naturligvis vil begrænse antallet af turister, der lægger penge i Danmark.
Der tillades som hovedregel ikke erhvervsmæssig udlejning af sommerhuse. Ejers udlejning af 1-2 sommerhuse, som ejeren også selv benytter, anses ikke for erhvervsmæssig udlejning. Dette gælder dog kun såfremt udlejning ikke får professionel karakter. Dette kan gælde hvis to sommerhuse ejes på samme vej, eller hvis udlejningsindtægten udgør en stor del af grundlaget store og dyre sommerhuses økonomi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar