fredag den 24. august 2012

Jury havde en dejlig dag i Sønderborg! .... Når vi da selv skal sige det…..



Men hvor var Gråsten henne i det billede  som  kultur juryen fik af Sønderborg Kommune- Vi har har da ellers sådan nogle dejlige flag hængende med 2017 logoet. Men vi har nok ikke noget som er  værd at vise frem. Flagene bliver  nok også   taget ned når afgørelsen er truffet idag - jo - de kørte da forbi i toget....




I Aabenraa mener borgmester  Tove Larsen, ifølge Jydske Vestksyten- "Sønderborg skal øve sig  på andet end at sig Sønderborg..."  hvor kan man dog forlange det? 










Pressemeddelelse fra Sønderborg Kommune:

Jury havde en dejlig dag i Sønderborg

En smuk natur, gode oplevelser og mødet med masser af engagerede og kreative mennesker blev fremhævet, da jurymedlem Sir Jeremy Issacs sidst på dagen i går vurderede juryens besøg i Sønderborg.
Jeremy Isaacs er et af fire medlemmer af den 13 m/k store jury, som i morgen skal træffe beslutning om, hvorvidt Aarhus eller Sønderborg skal være Danmarks bud på Europæiske Kulturhovedstad i 2017. De fire medlemmer har i dagens løb besøgt udvalgte steder og mødt en lang række mennesker fra Sønderborg, grænselandet og hele regionen, som har fortalt dem facts og om ideer, muligheder og potentiale, hvis Sønderborg i morgen vinder titlen.

- Det har været en fantastisk god dag. Men det havde vi også i Aarhus i går, sagde Jeremy Isaacs.
Morgenmad på Dyvig Badehotel, frokost ombord på Shalimara og eftermiddagens store sønderjyske kaffebord på Rønhaveplads var præget af regionale produkter og serveret efter forarbejdning af gode kokke og kogekoner. Kaffebordet på Rønhaveplads var åbent, og mange lokale borgere benyttede lejligheden til at være med og smage på lækkerierne.

Efter besøget på Danfoss i formiddags gik turen via Nørreskoven til kunst- og kulturcenter Augustiana i Augustenborg, hvor juryen mødte en række kunstnere, som er knyttet til 2017-programmet. I bussen til Augustiana fortalte museumsinspektør Peter Dragsbo om egnens historie, bygge- og havekultur. Fra Augustiana gik turen via Ringgade og Strandvej til Sønderborg Slot, hvor det gode skib Shalimara lå klar ved kajen og lagde kabys til frokosten. Juryen blev ved frokosten holdt med selskab af andre, lokale gæster.
Bagefter kunne juryen vælge at hvile sig eller tage en sejltur på Alssund, og den valgte det sidste – og nød det i det fine sommervejr. Samtidig kunne medlemmerne forundres over BMX lake-jump, hvor unge med høje hop fra deres cykler landede i de kolde bølger.

Bagefter gik turen til X-bunker under Kongevejskrydset ved Biblioteket, hvor Thomas Lunau, leder af Sønderjylland Musikskole, fortalte om det specielle udstillingsrum og den aktuelle udstilling på stedet. Herefter gik det med nogen forsinkelse til kaffebordet på Rønhaveplads, hvor Inge Adriansen fortalte om den særlige sønderjyske tradition og baggrunden for den – og der var tid til at smage på de søde sager. Fra Rønhaveplads gik juryen til fods ad Perlegade til Rådhustorvet, hvor der i disse dage er ”Red lounge” og fuld gang i opbygningen til morgendagens Kultur- og Idrætsnat.

Herefter var der tur til Dybbøl Banke, hvor 2017-programmets kreative chef, Sue McCauley, fortalte om Røde Kors-projektet i 2017-programmet, inden besøget sluttede på Alsion. Her viste kulturchef John Frederiksen rundt, og der var tid til at lytte til Sønderjyllands Symfoniorkester, som havde prøve i koncertsalen. Juryen hilste også på deltagere i den internationale Peace Camp, som netop nu holdes på Alsion, inden der var afsked i husets ”røde boks”.

Juryen tog derefter af sted med tog, mens der for 2017-teamet var et pressemøde tilbage. I morgen mødes mange igen i Kulturministeriet, hvor der følger en spændende dag. Resultatet af flere års arbejde med kandidaturen bekendtgøres, efter at de to byer har foretaget en præsentation. Pressemødet med afgørelsen kan følges direkte i Sønderborg på storskærm på Rådhustorvet fra kl. 16.30.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar