onsdag den 29. august 2012

Hvem arbejder myren for?



Fra 2012-08-28

”Sønderborg fastholder investeringen i kulturen” – og udkanten især   mod vest i kommunen betaler for det. 
Sådan kunne overskriften på en udsendt pressemeddelelse også  have været, for i samme meddelelse, gøres der opmærksom på besparelser som skal  findes på 15 millioner kroner. Og der skal investeres i  byggeri af et multikulturhus på havnen i SØNDERBORG. Som et plaster på såret, er der afsat en anlægsudviklingspulje til at styrke erhvervs- og turismeindsatsen på Nordals.
 
Hans Peter Toft, Gråsten 


Myrertue i Kværs-plantage....

Læs meddelelsen uforkortet herunder.

Pressemeddelelsen fra Sønderborg Kommune:

"Sønderborg fastholder investering i kulturen

Selv om Sønderborg ikke opnåede titlen som Europæisk Kulturhovedstad i 2017, holder byrådet fast i strategien om at investere i kultur som løftestang for vækst, udvikling og flere arbejdspladser. Målet er fortsat at skabe Europas førende grænseoverskridende kulturregion i Sønderjylland.

Derfor bliver der afsat seks mio. kr. næste år til kultursatsningen S2017. Sådan var budgettet før juryens beslutning i fredags, og sådan er budgettet også efter afgørelsen.
Det bebuder et enigt byråd efter et to dages seminar om kommunens budget.
Med byrådets enighed om denne del af budgettet går Sønderborg forrest i arbejdet med at realisere så meget af kulturhovedstadsprogrammet som muligt. Byrådet vil inden årsskiftet drøfte, hvilke projekter, der søges gennemført de nærmeste år – og vil i øvrigt invitere parterne i satsningen til et møde om det fortsatte kultursamarbejde.

Bred enighed
Et enigt byråd vil sikre, at de omfattende private investeringer på havnen i Sønderborg bliver suppleret med kommunens byggeri af et multikulturhus.
Et enigt byråd er også klar til at afsætte en ny pulje til energi-renoveringer af kommunens bygninger, som de seneste tre år er energirenoveret for 86 mio. kr. som et bidrag til at blive CO2 neutral i 2029. En del af pengene vil blive brugt til solceller.
Byrådet afsætter en anlægsudviklingspulje til at styrke erhvervs- og turismeindsatsen på Nordals.
Og byrådet sætter gang i et analysearbejde for at belyse, hvordan der kan opnås budgetforbedringer, f.eks. i forhold til kommunens organisationsstruktur og mulighederne for at styrke det frivillige arbejde. Desuden ønsker byrådet at få belyst, hvordan det administrative arbejde i kommunen kan organiseres, så der bruges flere midler til ydelser til gavn for borgere og erhvervsliv og færre ressourcer på bygninger og administrative udgifter.
Spænding om finansieringen

Der er i byrådet enighed om, at der skal spares i alt i niveauet 15 mio. kr. i 2013. Byrådets partier vil fortsat forhandle, hvad der konkret skal spares – og hvordan udgifterne i øvrigt skal finansieres, så kommunen på sigt opnår balance mellem indtægter og udgifter. Også mulighederne for, at borgerne skal betale mere i skat, indgår i forhandlingerne. " 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar