torsdag den 16. februar 2012

Det er nu!



GRÅSTEN: Borgere i Gråsten  og omegn ruster sig til fremtiden,   via et stormøde på Gråsten Landbrugsskole  den 29. februar. Hvor alle interesserede er indbudt til at drøfte:  Børn, institutioner og fritidstilbud, turisme og natur, handel og erhverv i   fire emneopdelte grupper.
Det er initiativtagernes ønske, at mødet kan munde ud i ideer til hvordan, man i Gråsten, Egernsund, Rinkenæs, Kværs, Tørsbøl,  Alnor og Adsbøl kan  sikre sig  vækst og fremgang.
Initiativtagerne har formået SET (Sønderborg Erhvervs og turistcenter) til at  betale omkostningerne ved mødeafholdelsen. Mødet indledes klokken 19.00.


Ud  af 22 punkter, som  en undersøgelse fra Region Syddanmark, som bliver gennemgået på mødet, har målt i de mindre byer imellem to og fem tusinde indbyggere på. Har Gråsten. det som undersøgelsen, kalder udfordringer - mulige problemer på sigt i:  Husstandstyper -   1. Enlige  uden børn,  2. Aldersstrukturen   andel af  (+ 65 årige), 3.Naturen, på  4 .Sårbarheden  og på  5. Arbejdsplads potentiale inden 60 minutter transporttid. På de øvrige 17 punkter ligger Gråsten på gennemsnittet eller  det, som i undersøgelsen bliver betegnet som en styrke.


Et  af styrkeområderne er det, som i undersøgelsen betegnes som  en   erhversby  og en  handelsby  øvrige er, skov kyst og strand samt detailhandel og arbejdspladsbalancen.  Dykker man ned i  punktet  sårbarhed, hvor  man måler, hvor meget den største virksomhed  i byen  har i andel af de samlede antal arbejdspladser. Ligger Gråsten på en  43. tyvende plads ud af 46 mulige hvilket skyldes at den største virksomhed i området  har 37,5 % af det samlede antal arbejdspladser  (Danfoss) .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar