torsdag den 19. marts 2020

Jobcentret sidder klar ved telefonerne for at besvare spørgsmål fra virksomhederne.



HJÆLP: Mange spørgsmål rejser sig på virksomhederne i kølvandet på regeringens  tiltag for at bremse Corona-smitten. Der er godkendt flere hjælpeforanstaltninger, men hvad er egentlig op og ned på virksomhedernes muligheder? Jobcentret er klar til at hjælpe med svar. 
Jan Prokopek Jensen  (A).
foto Kim Toft Jørgensen
Sønderborg Kommune

Corona-pandemien har vendt op og ned på vores verden. Alle er ramt, men især vores private virksomheder er presset og dermed også deres medarbejdere. Der er stor frygt for fremtiden – klarer vi skærene? Jeg er glad for at kunne sige, at vores Jobcenter i den situation står klar med gode råd og vejledning. Jeg vil opfordre vores virksomheder til at kontakte Jobcentret og få en snak, hvis de er i tvivl om, hvorvidt de kan anvende arbejdsfordeling, lønkompensation eller noget tredje i denne ekstreme situation, udtaler formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget Jan Prokopek Jensen  (A). 


Der er fx vedtaget en hastelov, som giver arbejdsgivere udvidet ret til refusion for løn eller sygedagpenge, der udbetales til lønmodtagere, der er ramt af eller i karantæne på grund af Corona-virus. Der er også mulighed for i nogle tilfælde at yde lønkompensation i stedet for at hjemsende medarbejdere, ligesom reglerne for arbejdsfordeling er gjort mere fleksible.
Jobcenter Sønderborg er åbent for telefonisk rådgivning mandag, tirsdag, onsdag og fredag kl. 8-15 og torsdag kl. 8-17 på tlf. 88 72 40 27 eller per mail: job@sonderborg.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar