tirsdag den 18. december 2018

Borgmester Jan Rytkjær Callesen DF ?




POLITIK:  Jan  Rytkjær Callesen DF går måske efter borgmesterposten i Sønderborg, men først om  nogle  år, når han har samlet endnu mere politisk erfaring på Christiansborg, kom det frem ved  arrangement  i Jydske Vestkystens redaktions lokaler  i Sønderborg, i går mandag,  i forbindelse med et JV-Fynsk abonnent fordelsarrangement. Der var flere medlemmer af Dansk Folkepartis lokalafdeling i Sønderborg,  som var mødt op for at møde deres Folketingskandidat – måske den eneste som endnu  erhvervsaktiv og  reelt bor  i Kommunen.  

Jydske Vestkystens lokalredaktør Halldor Henriksen bød velkommen  ved et velassorteret  bord, hvor det både var noget til ganen og maven (chips). Og  ved redaktionsbordet  var der  yderligere placeret en  JV/journalist Henrik Rath  og fotografen Timo Battefeld den sidste  forlod dog   hurtigt mødet efter han havde fået billederne i kassen.

Ved mødet kom der kritik frem fra de fremmødte over den måde Jydske Vestkysten have behandlet  Jan Rytkjær Callesen da han for nogle år siden havde misset et byrådsmøde.  Og  at Jan Rytkjær Callesens  store ønske er en bro eller tunnel til Fyn fra Als, han mente når man nu alligevel var i gang med at støbe en sænketunnel til Fehmern  forbindelsen, så kunne man lige så godt fortsætte  med støbearbejdet til den langt kortere  forbindelse Als-Fyn, når nu man var i gang, men det  havde ikke fundet genlyd i Folketings- gruppen.  Ellers er det der fortiden  de tre ordførerskaber for partiet  IT-ordfører, Telekommunikationsordfører og  Ordførerskabet  vedr. det tyske mindretal. Hvor det er IT ordførerskabet, som PT har  Jan Rytkjær Callesens store opmærksomhed, omkring kunstig intelligens, og det hvad udvikling vil skabe af nye udfordringer, med arbejdsløshed for de grupper,  som  mister deres arbejde på grund af denne udvikling, og Jan Rytkjær Callesen havde gjort sig tanker om en eventuel borger løn til disse grupper. 

Men Jan Rytkjær Callesen slog flere gange fast, at han ikke har den store tillid til, at den stramme politik over for indvandring, flygtninge og integration, ville fortsætte med en Socialdemokratisk regering ved roret og måske ville flere stramninger bliver skruet tilbage. Og Jan Rytkjær Callesen oplyste, at  partitoppen er i arbejdstøjet  og til jul imellem jul og nytår, for at få  de DF aftalte stramninger ( paradigmeskiftet i hjemsendelses politikken)  i forbindelse med statsbudgettet,   på plads med et lovforslag, så man allerede var i gang med 1. behandlingen i 2018.

Et godt møde med en optimistisk  Folketingsmedlem som håber på genvalg når valget udskrives – som Jan Rytkjær Callesen forventer bliver i forbindelse med valget til EU parlamentet. Han er klar over der bliver kamp om pladserne, bl.a. med   i Svejts forlovede  Pernille Vermund- Nye Borgerlige, som tidligere har  været opstillet for De Konservative i Helsingør og ikke opnåede valg. Men Jan Rytkjær sætter sin lid til at han nu er opstillet i hele Sydjyllands  valgkreds. 
 
Men er mest bekymret for det stemmespild i Blå BLOK som Nye Borgerlige kan være årsag til hvis de ikke kommer ind. Sidste måling i Gallup 1,4 procent ( spærregrænsen 2 prc.)  Og den blå side kan miste regeringsmagten på grund af det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar