fredag den 21. august 2015

Sønderborg kommune- årets AmatørKultur-Kommune


Her har Sønderborg Kommune netop modtaget prisen Årets AmatørKulturKommune ved Kulturmødet på Mors. Med diplomet: formanden for Sønderborgs Byråds udvalg for kulturel og regional udvikling, Stephan Kleinschmidt, til højre kommunens kulturchef John Bøgelund Frederiksen, og ikke mindst: i midten formand for Alskoret Linda Petersen, som har indstillet kommunen. Foto Sdb Kommune




Sønderborg Kommune er fredag udråbt til vinder af prisen Årets AmatørKulturKommune ved Kulturmødet på Mors.



Vækstlaget inden for kunst og kultur og amatørkunstnere får rigtigt gode rammer og vilkår af Sønderborg Kommune. Det blev fredag slået fast ved Kulturmødet på Mors 2015, da Sønderborg Kommune modtog prisen Årets AmatørKulturKommune i konkurrence med to andre i finalefeltet: Varde og Guldborgsund.
Formanden for Alskoret, Linda Petersen, var med til at modtage prisen. Hun har uden kommunens vidende i foråret indstillet Sønderborg Kommune til prisen. Og hun har medvirket i en nomineringsfilm sammen med Det Lille Teater i Gråsten.
Også kommunens kulturchef, John Bøgelund Frederiksen, var på scenen ved prisoverrækkelsen, mens formanden for udvalget for kulturel- og regional udvikling i Sønderborg Byråd, Stephan Kleinschmidt, holdt takketalen:
- For mig slår det fast, at vi ER en kulturby. Det er vi først og fremmest igennem alle vores aktive borgere, som er dybt engagerede i de fællesskaber, hvor de samles om kultur. Det er amatørteater, det er en masse billedkunst, det er subkulturen og det er ikke mindst en masse kor og orkestre. Ja, en hel masse foreninger og grupperinger, som er sammen om at skabe oplevelser. De beriger vores område og skaber mangfoldighed.
Vi er ikke en storby, og mange opfatter Sønderborg som fjernt beliggende. Men hvad er problemet? Vi har tætte netværk, som skaber fantastiske ting sammen, og som er en hjørnesten i den tårnhøje livskvalitet, vi generelt synes, at vi har i vores område, sagde Stephan Kleinschmidt med tak til alle kommunens amatørkunstnere:
- Det her er jo først og fremmest jeres pris. I er vores bedste ambassadører!

Amatørkultur skaber liv
Bag prisen står organisationerne AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd og DATS – landsforeningen for dramatisk virksomhed, der tilsammen dækker omkring 130.000 amatører.
- Alle tre nominerede kommuner skaber stor værdi for borgerne med et rigt amatørkulturliv, og de har i fokus at skabe god synergi mellem by, land og kultur og udviklingen af unge gennem kulturen. De forstår, at amatørkulturen er med til at skabe både stærk lokal sammenhængskraft, nyt samarbejde på tværs og frivilligt engagement, udtaler Susan Fazakerley, sekretariatsleder i AKKS.

Sønderborg med i debatter
Politikere fra Sønderborg deltog også i Kulturmødets debatter.  Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti, var torsdag med i panelet i DR-debatten ”Kultur til hele Danmark – Kant og Udkant”, og Anders Brandt, formand for kommunens landdistriktsudvalg var fredag i panelet i debatten ”At tænke på tværs”.