fredag den 21. august 2015

Mindre tryk på vandet





GRÅSTEN: Når det nye vandværk i Gråsten, går på nettet, nedsættes trykket i ledningsnettet fra 5 bar til 2 til 3 bar. Det er en følge af nedlæggelse af højdebeholderen på Ravnsbjergvej og at  det gamle  vandværk, jævnes med jorden.
Sønderborg Forsyning, har ansøgt kommunen om en kommunegaranti på 23 milloner, fordi selskabet ønsker at optage et lån i  KommuneKredit. Hvis byrådet bevilliger garantien, skal forsyningen betale 1 procent i stiftelses omkostninger, samt 1 procent årligt til kommunen, så længe kreditten løber.
Det er besluttet,  at bygge et nyt vandværk i to spor med lukkede trykfiltre og rustfrie ståltanke. Som betyder, at man opnår en meget høj hygiejnestandard på drikkevandet. Herudover betyder det nyt vandværk en  øget forsyningssikkerhed, idet det ene spor vil kunne levere drikkevand til hele byen i en periode på mindst 3 måneder. I tilfælde af , at det andet spor nedlukkes på grund af vedligeholdelse eller renovering, eller hvis der skulle opstå en forureningssituation på det ene spor.
Sønderborg Forsyning vil ifølge ansøgningen, som behandles i Økonomiudvalget den 26. august 2015,opnå driftsbesparelser ved at nedlægge højdebeholderen og forsyne med et lavere tryk, og fordi det nye vandværk medfører færre vedligeholdelsestimer og hermed mindre udgifter.