søndag den 30. august 2015

Ekspropriering på vej ved Buskmosevej i Gråsten?


Buskmosevej er hårdt belastet, også  af tung trafik. Og bredden  går at det er farligt at færdes på vejen på cykel.


Buskmosevej udvidelse og cykelsti endelig på  projekterings  stadiet.

GRÅSTEN/ Kværs: Flere arealer ved Buskmosevej, eksproprieres eller  købes igennem frivillige aftaler til brug for vejudvidelse og en cykelsti imellem Gråsten og Kværs har  Teknik og miljøudvalget besluttet.  
 Den dobbelt dobbeltrettede cykelsti  vil  komme til at ligge på Ravnsbjergvej sydlige side og på Buskmosevejs nordlige side. Udvidelsen af selve  Buskmosevej  70 cm i begge sider, vil gå fra Krydset med Ravnsbjergvej til Kværs og Buskmosevej vil hovedsalig blive udvidet i dens nordlige side. Der er i  2015 afsat  557 tusinde til projekteringen og   2 millioner  til de første arbejder. I 2016- 18 forventes i alt udgifter til projektet på 17,7 millioner  med hovedparten i årene 2016-17 med 17,2  millioner.  I disse beløb er ikke indregnet erstatning til de  grundejere som  mister jord,  fordi pengene hertil  kan  tages  af frigivne anlægsmidler.  
Ideen om en vejudvidelse og cykelsti, var allerede besluttet i det gamle Gråsten Byråd, så man må jo sige ting tager tid i storkommunen - men nu ser det ud til den kommer?