onsdag den 8. januar 2014

Nu kan du komme med forslag til nedrivning af ejendomme, som skæmmer miljøet i lokalsamfundet




Sønderborg har fået tildelt 6,2 millione ud af de 400 millioner, der er med i  vækstplanen til nedrivning og istandsættelse af forfaldne bygninger.


Det pynter ikke på en landsby eller et lokalsamfund, hvis der er mange faldefærdige huse. Det sender et signal om forfald, modløshed og opløsning og det skræmmer temmelig sikkert mulige tilflyttere langt væk. Men nu sker der noget. N u beder kommunen om borgernes hjælp til at få overblik over faldefærdige og nedrivningsegnede bygninger i Sønderborg Kommune


Frode Sørensen (S)
 (foto Sdb. Kommune)

- Vi har brug for borgernes øjne og lokalkendskab til at finde de nedrivningsegnede tomme huse i kommunen. Det er langtfra sikkert, at vi kender til alle de bygninger, der er modne til nedrivning. Jeg synes det er vigtigt, at vi får fat i de faldefærdige rønner, der irriterer folk allermest. Så må vi se på, om de opfylder kriterierne for nedrivning, siger Frode Sørensen, formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune.


Der kan søges støtte til nedrivning af nedslidte og ubeboede bygninger og nedrivning af private erhvervsbygninger eller nedlagte erhverv, dog ikke i det åbne land.

Forslag  fra borgerne skal som minimum indeholde:
1.       Adresse på den ejendom det drejer sig om
2.       Beskrivelse af hvad der ønskes udført
3.       Navn, adresse og telefonnummer på indmelder af forslaget
4.       Min. 2 og max. 5 digitale fotos af forslaget

Forslag skal sendes på mail: mrha@sonderborg.dk snarest og senest den 15. februar.

Når fristen er udløbet, vil kommunen besigtige og vurdere hvilke ejendomme, der er mest ødelæggende for lokalmiljøerne. Der kigges bl.a. på betydning for lokalmiljøet, arkitektur, originalitet, stand, sundhed og kulturhistorisk værdi.

Frode Sørensen (S)
 (foto Sdb. Kommune)