mandag den 22. august 2022

Så ryger den 100 % CO2 neutralitet…

 

Arkiv billede, fra værket på BocksBjerg fra  dengang, da der både blev kørt med  de to motorer og kedlerne. Ses på røgen fra de to skorstenen




 

             

Værket på SønderborgLandevej
GRÅSTEN: Sønderborg Varme, har fået en betinget tilladelse til at opgraderer – med Low-Nox forbrænding, på to af deres 3  kedler på fjernvarmeværket i Gråsten, (den gamle afdeling på BocksBjerg). Der står ialt 3 kedler, som oprindelig kørte på olie, men  senere er blevet ombygget til naturgas. Den ene kedel  må køre ubegrænset, uden etablering af  Low-NOx brænding, da den allerede nu overholder  udlednings grænserne. Værket på BocksBjerg,  havde tilladelse til at køre med de to andre kedler, som nu bliver opgraderet, i  højest i 40 timer om året.  Men det er ønsket om ubegrænset driftstid, på alle tre kedler,  der er årsag til opgraderingen. For at sikre varmeforsyning, hvis halmværket på Sønderborg landevej  skulle falde ud.

Hvis kedlerne kommer til at køre i længere

tid går det kraftig ud over CO2 neutraliteten.

 

Der har i alt været 4 kedler på værket på BocksBjerg. Men den en er blevet skrottet. Derudover er der 2 gasmotorer som udover at lave fjernvarme også kan producere strøm.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar