onsdag den 10. august 2022

Dyrisk affald skal nu laves om til BIO-GAS




GRÅSTEN/ Kværs: Gårdbiogasanlægget, som er beliggende  Buskmosevej 37A og er ejet af KWEnergi A/S, hvor gårdejer Gunnar Wildenschild, Kværs er  majoritets aktionær sammen med Carl Johannes Krag, Carsten Krag Hildebrandt, Thomas Krag Burba alle Aabenraa. Har ansøgt Sønderborg kommune om ændring af biomassen, som anvendes i deres biogasanlæg i Kværs, til at omfatte kategori 3 biomasse - både i form af flydende og fast biomasse.

Anlægget har tilladelse til at modtage 99 tons per dag i alt 36.290 årligt Og denne mængde ønskes ikke forøget. Det er kun ændring i sammensætning i biomassen. Så man med godkendelse kan modtage, m

Biogasmotoren, som laver gassen om til strøm
ateriale,  som er biprodukter fra raske dyr eller dele  af slagtede dyr, der er egnet til konsum, men som af kommercielle grunde ikke er bestemt til konsum.

Gårdbiogasanlægget blev etableret tilbage i 2018. Og producerer strøm med biogassen Og har igennem årene leveret pæne overskud til ejerne. 2019: 0,6 million, 2020:1,9 million og i 2021:1,1 million alle beløb efter skat. Der er investeret godt 28 millioner i anlæg og bygninger m.m.  


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar