fredag den 10. maj 2019

Dansk Folkeparti og de Radikale krydsede klinger i Tønder torsdag eftermiddag.



VALGKAMP: De var der, de to formænd, Kristian Thulesen Dahl  fra Dansk Folkeparti og  Morten Østergaard fra de Radikale og begge havde deres respektive to spidskandidater til EU valget med til ”kampen”. Fra de radikale var det  Morten Helved Petersen og Peter Kofod  fra Dansk Folkeparti. 

Og det kom jo forventningsmæssigt til at  dreje sig om grænsekontrol og immigration, hjemsendelse og opbevaring Ø en Lindholm. Selvom den radikale front gjorde ihærdige forsøg på at dreje debatten hen imod klimaet og påvirkningerne, væk fra det der for de radikale  åbenbart  ret ubehagelige og i Tønder nærværende  tema, grænsekontrol. Som blev forsøgt jordet af formand Østergaard, med de mange polititimer det i gennemsnit kostede at snuppe 7 personer ved grænsen. 



Hvor Thulesen Dahl kunne oplyse, at 75 procent af de pågrebne menneskesmuglere (ca. 400) siden grænsekontrollen var sat i værk, havde fået en  ubetinget fængselsstraf, hvilket for ham bekræftede at det var nyttigt. Og der kom også frem ved spørgsmål fra salen, at en mand i Kollund havde oplevet at på gaden hvor der var 22 parcelhuse, siden grænsekontrollens indførelse ikke havde været indbrud hvor der før i gennemsnit havde været 5-6 stykker om året.   
Begge kandidater på EU-fronten var enige om at det var vigtig at EU får mere styr på grænsekontrollen ved EU´s ydre grænse. Og Peter Kofod sagde at det er den tyrkiske  sultan Egogan  der reelt bestemmer hvor mange flygtninge der kommer  ind i EU fordi EU har en lokumsaftale med ham og han kan efter behag lukke grænsebommen op og ned som afpresning. Kofod ville helst have den ydre grænse helt lukket. I det han henviste  til  befolknings eksplosionen som bliver fordoblet i løbet af få år. Og det vil øge presset EU´s ydre grænse.  

De radikales formand kaldte grænsekontrollen DF symbol politik. Og mente nogle  savnede deres politibetjente i lokalområdet. DF formanden bekræftede, at han ikke ville støtte en regering, som ville afskaffe grænsekontrollen. Og oplyste at tilladelse fra EU udløber til november, og det var grunden til at han har fremført kravet, da der ellers ville gå tre et halv år inden regeringen kunnen stilles til vælgeransvar ved et nyt Folketingsvalg.
 De fleste spørgsmål fra salen var stillet af partimedlemmer og kandidater fra  de politiske  partier. Men det blev alligevel et godt og oplysende møde, hvor de to fra Dansk Folkeparti virkede mest tændte og  Thulesen Dahl brugte både humor og skarp kniv og fuldt tilbage i kampform.
Den Radikale Valgbus, som også havde taget flere med mødet...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar