tirsdag den 6. marts 2018

Også ved de ikke permanent bevogtede grænseovergange, snupper politiet menneskesmuglere.











I RETTEN: To mænd med arabisk klingende navne var anklaget for at have  kørt en arabisk kvinde og  hendes 4 børn over grænsen ved Sofiendal, den 3. august 2017, kvinden og børnene havde ikke lovlig indrejse rejsehjelm. Kvinden er svigerinde til den ene af de to  anklagede, som begge havde Advokat  Sigurd Trolle som forsvarer.

 De  havde hentet svigerinden  og børnene i Kiel. For at køre dem til Billund egnen hvor  de to anklagede og deres familie bor. På køreturen ned til  Kiel,  foretog de et indkøb  i Flensborg. Og på hjemturen ville de ifølge de anklagede, gøre endnu et indkøb i Flensborg. Men GPS´en , havde et blackout  på 10 minutter, og derfor endte de ved Sofiendal, hvor de blev stoppet af Grænsekontrollen,  ifølge forklaringerne fra  de  anklagede.

 Sofiendal overgangen, har  ikke permanent grænsekontrol, som tilfældet er ved Kruså grænsen  og ved motorvejs (E45)   grænsen  bl.a.  Men de tiltalte forklarede, at  ikke specielt havde søgt efter  Sofiendal  grænseovergang, som ligger godt 10 kilometer fra  E45 grænseovergangen, som de havde benyttet på nedturen. 

De forklarede begge, at kvinden havde forsikret dem om at hun havde papirerne i orden, ved at vise dem en lukket  kuvert, som hun efterfølgende havde placeret i en  taske. Ingen af dem havde set papirerne.  

Kvinden har boet halvanden år i Tyskland, og har opholdstilladelse der. Hun var ifølge forklaringerne fra de tiltalte gift i Hamborg, og skulle på et fire dages besøg hos hendes søster i Billund, som hun ikke havde set i 5 år forklarede de  to samstemmende.

De to anklagede er  kommet til Danmark i 2015 fra Syrien i forbindelse med de store flygtninge strømme og søgte asyl.  Og begge to  har fået opholdstilladelse i 2016 sammen med deres  hustruer.  Den ene af de anklagede, har 5 børn, og konen har aldrig arbejdet. Den anden har to børn,  og  her arbejder konen heller ikke. Med hensyn til de to anklagede så  er den ene for tiden i praktik i et pizzeria  og den anden har noget arbejde på en fabrik som virkede lidt sporadisk forklaret..
Dommer og anklager  spurgte indtil forklaringerne, fra de anklagede,  som kun kunne svare via tolk,  som var kommet tilstede fra Odense. Og de  fastholdt deres forklaring, med GPS´en  og hvorfor Sofiendal  o.s.v.

Der blev ikke ført vidner. Da begge erkendte hændelses forløbet. Den ene var  klar over at det krævede lovlig indrejse  hjemmel, for at komme ind i Danmark. Den anden var blevet klar over det  i forbindelse med  anholdelsen. Men de mente at de havde sikret sig ved at se kuverten.

Det var anklageren ikke helt enig i, og krævede 40 dages fængsel og udvisning, med et indrejseforbud på 6 år. For dem begge. Og kunne henvise til  flere domme ved Landsretten. Som støttede  argumentationen. Anklageren understregede at ifølge hans opfattelse havde de ikke været omhyggelige nok med at sikre sig den fornødne indrejsehjemmel var i orden.

Forsvarer for de to syrer, advokat Gotfred Trolle, mente at de ikke havde gjort det bevist, og de havde spurgt til rejsehjemlen. Og fremdrog nogle rets eksempler, hvor straffen  for denne forseelse var blevet udlagt langt mildere. Og personen som var blevet transporteret over grænsen med sine børn havde kun planlagt til et kort visit. Og mente det hele bevægede sig i det bagatel agtige. Og en mulig udvisning af de to anklagede, ville være i strid med menneskerettighederne.  Og plæderede for frifindelse eller  en betinget straf.

Domsmandsretten med retsformand Søren R. Schrøder,  fulgte anklageren, og gav 40 dages fængsel  og  udvisning med indrejseforbud i 6 år.
Begrundelsen var, at de ikke havde gjort nok for at sikre sig at de nødvendige papirer var i orden. Og de har været så kort tid i Danmark (2 år) og deres tilknytning er så ringe, at de kan udvises også i forhold til menneskerettighederne.

De  dømte, ankede på stedet dommen, til Landsretten efter en snak med deres forsvarer.



Tankekorn:

 Sluser service fra Flensborg Avis?
Flensborg Avis, giver måske  sluserne god service, om hvor der ikke  er permanent  kontrol på dette LINK:
Avisen bliver primært finansieret af de Danske Skatteydere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar