fredag den 7. april 2017

Hjælpemidler til demens ramte i Sønderborg Kommune




DEMENS-HJÆLP: Sønderborg Kommune har  indkøbt  følgende hjælpemidler  til borgere med  demens. Gyngestole, hvis gyngende bevægelser er god for blodomløb og koncentrationsevne, ligesom det virker beroligende.  Talende fotoalbum, som kan bruges til feriebilleder, undervisning, musik mm. Der kan optages 100 minutter fordelt på 20 billeder i hvert album og  lydpuder, der er allergivenlige, og med indbyggede højttalere og MP3-afspiller samt  en bækkenstol med en løftefunktion, som gør det muligt at klæde borgere af og på med hjælp af kun én plejer.
Hjælpemidlerne kan   tildeles  efter ansøgninger om afprøvning af et hjælpemiddel og skal altid godkendes af det pågældende plejecenters, hjemmeplejens, bostedets eller værkstedets leder eller en demenskoordinator. Så man skal ignnem nåleøjet for at få glæde af det nyindkøbte grej.


Næstformand i udvalget, Jens Peter Thomsen, Venstre  udtaler:  

"Med de nye tilbud følger vi godt op på den nationale demenshandleplan, som har fokus på at skabe et trygt og værdigt liv for borgere med demens. Angst er ofte medvirkende til at skabe utryghed hos dem, og derfor er det rigtig godt, at vi nu kan tilbyde en række hjælpemidler, som især har til formål at skabe tryghed"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar