tirsdag den 4. april 2017

Beboerne i nærheden Gråsten Fjernvarme plages forsat af røg.



 
Regnskabet fremlægges af revisor Lone Hansen Deloitte Kolding


 Beboere og firma, i området omkring Gråsten Fjernvarme på Sønderborg Landevej,  må gennemsnitlig mindst engang om måneden, lade sig plage af  nedslags røg fra fjernvarmens halmfyringsanlæg, og det er ikke førstegang det har været en emne på A.m.b.A´ets generalforsamlinger. Men der blevet lovet at der gøres og bliver gjort noget ved det, som et svar  til en deltager i generalforsamlingen .

GRÅSTEN:  På trods af en ret en unormal  annoncering i Sønderborg Lokalavisen  af generalforsamlingen,  i Gråsten Fjernvarme A.m.b.A mandag aften den 3. april, var der mødt en snes andelshavere op plus bestyrelsen i Ahlmannsparkens Cafeteria i Gråsten,  for at høre  om bestyrelsens planer for samarbejde og en mulig sammenlægning med Sønderborg Fjernvarme og Augustenborg Fjernvarme.

 Allerede ved starten kom der kritik af annonceringen, og formanden for bestyrelsen  Morten Sommer, Bocks Bjerg i  Gråsten,  forklarede at det var en bevidst beslutning fordi man med hensyn til deadline havde valgt avisen fra Sønderborg. Men han lovede at annonceringen fremadrettet ville foregå i Gråsten Avis.

I bestyrelsens beretning, forklarede formanden Morten Sommer, at Gråsten Varme  nu har  1665  aftagere af fjernvarme, en forøgelse på  182 nye på 12 måneder. Det er ikke  alle sammen i de tilslutnings, problematiske områder tilgangen er kommet med primært fra Egernsund der har en tilslutnings procent på 24,4 procent. Mågevej har i løbet af året øget tilslutningsprocenten fra 21 procent til nu 27 procent. I Alnor kvarteret står tilslutningsprocenten helt stille med 23,3 procent af husstandene. Begge dele er utilfredsstillende, for driften forklarede direktøren Michael Direktør Peter Mikael Kjer Stærdahl, senere i generalforsamlingens forløb og oplyste, at varmetabet i ledningsnettet var 22 procent.

Men der er alligevel  god økonomi i fjernvarmen, og rent prismæssigt  ligger
Gråsten nr. 37 på prislisten over fjernvarmepriser, lunt i svinget,  sammenlignet med andre værker  lige efter Sønderborg (36 på listen)  og langt foran Augustenborg som er nr. 155 på listen.    
Der blev i årets løb,  produceret et rekord stort mw timer  35379 MW.  Og formanden berettede, at  der kommer yderligere 10 t. kvadrat meter varmepaneler om på jorden ved værket, som går i drift om kort tid.  Men der er fortsat ikke nok  husstande i Adsbøl, som vil forpligte sig til at bruge fjernvarme som deres varmeforsyning, til at  fjernvarmen vil nedlægge fjernvarmerør i området. Rinkenæs er heller  ikke på  den primære udbygningsliste.

Der var genvalgt til Leif Petersen ,Bryggen, Høffler Sundgade, Egernsund og Claus Kramer Hansen, Grævlingevej samt nyvalg som  suppleant blev  Rudolph Sørensen,  Nalmadebro. Bestyrelsen består derud over af  Morten Sommer, Bocks Bjerg,  Flemming Vestergård, Grævlingevej, Louise Johnsen, Stjernevej og  Allan, Kristian Siersbæk Gyldenlev, Harevej
Annalyse arbejdet blev luftig fremlagt.


Der var som punkt 6. en  gennemgang af et igangværende analyse arbejde omkring fordele ved et samarbejde og en eventuel sammenlægning af  fjernvarmeværkerne. Den luftige gennemgang blev gennemgået af  både direktør og udefra kommende konsulent. Og dette affødte en del spørgsmål fra salen, med der kom ikke noget konkret frem og planerne må betragtes på nuværende tidspunkt som meget luftige, men generalforsamlingen,  vendte efter flere opfordringer, fra dirigenten Poul Erik Hansen,  til en  tilkendegivelse , ikke tommelfingeren nedad for at lade bestyrelsen forsætte det videre analysearbejde. Som vil blive forlagt en senere generalforsamling. For beslutning eller forkastelse. 


Meget tyder på at der arbejdes ud fra  samme  A/S model, som vil give andelshaverne mindre indflydelse på den fremtidige drift. Hvilket jo kan bekymrer ikke mindst  i Gråsten, da vi i forvejen har en snørklet system med et A.m.b.A som ejer et A/S  hvor det kun  igennem de valgte bestyrelsesmedlemmer   udøves indflydelse i A/S et og ikke via  stemmesedlen til en generalforsamling.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar