torsdag den 27. oktober 2016

PET- Scharf prøver på, at pudse glorien….





Bogen: Syv år for  PET burde egentlig  være  pligtlekture for Folketings-medlemmer, så alle kunne få indblik i hvad tjenesten reelt  beskæftiger sig med og hvorfra  de mulige terrorister bliver rekrutteret fra, men det er uheldigt, at terrorister i bogen  kan finde inspiration til hvordan de kan sætte PET ud spillet, eller blot  tips til  hvordan de undgår at de bliver aflyttet, men den tidligere PET chef Jakob Scharf mener ikke han har forrådt PET hemmeligheder. Men det har han, ved at afslører arbejdsmetoder  og  ved at afsløre  de overvejelser som man i PET gør sig.  
 


Men  det er dygtigt journalistisk arbejde, som er udført af penneføreren  Politikkens  journalist  Morten Skjoldager, som i bogen bl.a. beskriver minutiøst hvordan de mange PET  overvågende ”terrorister” er kommet ind i den islamiske terrorist menighed og er blevet et nyttigt idiot.. Man kan ikke undgå at få en smule angst, for den store tilvandring vi i de senere år har været udsat for, når man ser hvorfra terroristerne bliver rekrutteret. Et bredt spekter  af muslimer fra alle mulige lande, bosat i norden- Sverige primært , samt  danske konvertitter, hvor enkelte  har været så løse i islam  kødet, at PET har kunnet rekrutterer  dem som  nyttige informanter, også på højt niveau.


Bogen Syv år for PET,  afslører også en forsmået og ekstravagant Jakob Scharf, som prøver at pudse glorien, og ”bekræfte” sin egen ufejlbarlighed og dømmekraft, ikke mindst læst i afsnittet  om Pia Kjærsgaard, hvor hun skulle forhindres i at komme med på Christiania , da retsudvalget havde besluttet at besøge staden. Det kostede  en minister posten, og  højtstående embedsmænd måtte til afhøring, måske på grund af PET chefens manglende dømmekraft. Spændende læsning i nutids historie  som kan anbefales…



Den tidligere PET chef,  har  tilbage  2014 etableret et privat sikkerhedsfirma, som  yder efterretnings og sikkerhedsmæssig rådgivning og bistand til private firmaer. Så måske  er ønsket, om at stå ”ekstra” godt på papiret efterfølgende  også bestemt af firma økonomiske aspekter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar