tirsdag den 25. oktober 2016

En af grundlæggerne af Gråsten Forum, Preben Calender Christensen forlod bestyrelsen.



 
Æbletransport til Flensborg ved Æblefestivalen
GRÅSTEN: General-forsamling i Gråsten Forum, der blev afholdt på Hotel- Det gamle Rådhus i Gråsten, i den tidligere byrådssal, tirsdag aften den  25. oktober, blev afviklet helt  efter bestyrelsens ønsker.
Med vedtagelse af  nye vedtægter, som bestyrelsen havde  ladet udarbejde, da de gamle var blevet helt utidssvarende. Og de bestyrelsesmedlemmer,  som  ønskede at modtage genvalg blev genvalgt uden modkandidater. Det ene bestyrelsesmedlem  der  ikke ønskede genvalg,  Preben Calender Christensen,  da havde bestyrelsen en ny kandidat klar til posten,  som blev valgt uden modkandidat.

Formand Peter Norman holdt sin beretning
under  portrættet af Kong Fredrik (Fidde) den niende
 i den tidligere byrådssal.

  Foreningens formanden HR direktør (LEGO gruppen) Peter Norman, Emmas Have,  aflagde beretning for det forgangne år, og udtrykte stor tilfredshed med de del mål, som var nået i Masterplanen fra 2014. Han udtrykte glæde over de nye byggegrunde, som nu kommer i udbud på Dyrhøj.  Han oplyste at foreningen fik tildelt i projekt støtte  725.000  sidste år fra Sønderborg Kommune, pengene bliver brugt efter aftale med kommunen, som fremmer målene for forenings formål.  Formanden nævnte de to hovedpunkter som man satser på, mere bosætning og øget turisme. Og  de forskellige aktiviteter, som skal fremme de to hovedpunkter, blev  gennemgået af de ansvarlige i bestyrelsen.
Gråstens  sidste borgmester inden sammenlægningen med Sønderborg, Bendt Olesen og næstformand i bestyrelsen, berettede omkring, slotsgartneriet og fortalte forsamlingen at  man havde tilsagn om fondsstøtte på knap 10 millioner  til udbygningen af den kgl. Køkkenhave projektet..
Skulpturen i Alnor strandpark
 

Om og udbygnings planen  i Ahlmannsparken blev gennemgået af Jakob Petersen, Dyrhøj (dir. i byggefirma  APOS), som fortalte at første etape ville koste godt  22 millioner og   Sønderborg Kommune har afsat 10 millioner i 2017, så projektgruppen  ville prøve at søge fonde om tilskud. For at få projektets første del  på skinner. 
Den ombyggede facade med multisalen



Hele projektet i Ahlmannsparken koster godt 32 millioner. 
Jakob Petersen kom også ind omkring ”Branding ” af Gråsten  og berettede at der ville komme et folkemøde i det nye år, hvor BRANDING  projektet for Gråsten området  vil blive fremlagt.
Æbleskulpturen på havnen
Bestyrelsesmedlem Kaj Nielsen fra Rinkenæs berettede omkring Gråsten Æblefestival og pointerede, at uden de mange frivillige var det ikke muligt at afvikle festivalen og man kunne godt bruge endnu flere. Man afholder en fest for de frivillige  den 2. november på Marina Fiskenæs. 
Foreningens regnskabet blev forelagt af forretningsbestyrer (Matas) Anette Nørgaard, Konkel,  det udviste et underskud på  godt 56 t.kr. efter indtægter på godt 250 t. kr Udgifterne tonser mest for Æblefesten hvor der blev brugt knap 280  t.kr. Musikken i sommerperioden, på torvet i midtbyen kostede foreningen 30 t.kr. Underskuddet i det forløbne regnskabsår,  var intet problem for foreningen da man havde en primo formue på godt 60 t.kr.
 
Flensburg hafen---
Ny mand i bestyrelsen i stedet for Preben Calender Christensen,  blev formanden for Gråsten Badminton Klub, planteavlskonsulent Carsten Clausen Kock, Konkel i Gråsten. De øvrige,  som  blev genvalgt var Jakob Petersen sekretær , Søren Gülck, og Bendt Olesen, næstformand . Bestyrelsen består des  foruden af formand Peter Norman, Anette Nørgaard  kasserer og medlem Kaj Nielsen . Formanden Peter Norman takke Preben Calender Christensen for hans store engagement da foreningen skulle dannes og for det store arbejde i bestyrelsen.   Redaktør Gunnar Hattesen (Gråsten Avis) ledede generalforsamlingen på sin humoristiske facon. Forsamlingen var besøgt knap en snes borgere. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar