fredag den 14. november 2014

Busserne skal køre på GAS- men ender det også bare med at være en fis i en kasket?





BY-ROD: Det var også engang (2012) man besluttede at gå  over til Damp når man fjernede ukrudt, men man kører da stadig rundt  og brænder af med gas.   ( se artikel fra 2012)
Men i henhold til en pressemeddelelse    fra 2017 kommer den kollektive trafik i Sønderborg Kommune til at se anderledes ud. Busserne skal køre på gas, og samtidig er der mulighed for at ændre både på køretider, ruter og bussernes indretning.
Borgerne tages med på råd, inden kommunen i samarbejde med Sydtrafik udvikler fremtidens busser.
Sønderborg Kommune har netop i gang sat en kampagne, der inviterer alle borgere til at komme med ønsker og ideer til, hvordan den kollektive trafik i området kan blive endnu bedre. Er det blødere sæder, kaffe på morgenruten, bedre belysning ved stoppestedet eller plads til cyklen, der vil gøre den kollektive trafik mere attraktiv for dig? Det er nogle af de spørgsmål, du vil blive mødt med næste gang, du tager bussen.


Miljørigtige busser
Som et led i jagten på CO2-neutralitet har byrådet besluttet, at busserne i kommunen skal køre på gas. De nye gasbusser er miljøvenlige og opfylder bl.a. ProjectZeros Roadmap2020’s krav til CO2-reduktion.
Frode Sørensen.

Red: Man kan dog som borger undre sig over, at man har ledende medarbejdere ansat som bl.a. dagligt kører både fra Odense og Ribe hvor de  har deres bopæl... det gavner nok ikke NUL -co 2 projektet....

- De nye gasbusser er et vigtigt skridt mod vores mål i 2029 om CO2-neutralitet. Vi skal have mere grøn transport, og så skal vi gøre den kollektive trafik mere attraktiv for flere. Det gør vi bl.a. ved at køre, hvor der er ønske og behov for det, og ved i øvrigt at forsøge at opfylde flest muligt af de ønsker og ideer vi forhåbentlig får ind fra borgerne i løbet af de næste måneder, udtaler  formand for Teknik og Miljøudvalget Frode Sørensen.

Alle input, der har det mindste med den kollektive trafik at gøre, kan frem til 1. februar 2015 sendes til mailadressen bus@sonderborg.dk. Der trækkes lod om tre periodekort, så du kan køre gratis indenfor kommunegrænsen i tre måneder.


Relateret  DAMP  artikel: