Foredragsholder
Charlotte Bay fra Århus. .
|
GRÅSTEN: Et
foredrag om at spise insekter, som var arrangeret af Biblioteket i Gråsten, mandag eftermiddag, skulle inspirerer til
at gå fra animalsk producerede kød og
over til at spise bl.a. melorme og græshopper.
Og den engagerede foredragsholder
Charlotte Bay fra Århus, gav eksempler på hvad det koster af resurser,
at producere de animalske produkter, som de fleste danskere i dag forsyner sig
med. Hvor det i praksis ikke koster noget vand at producerer insekter ud over det vand der er i det foder
de får, skal en ko have tilført 15.000 liter vand for at producerer et kilo
kød. Og der bliver udledt 19,4 enheder
CO2.
Produktionen af melorme kan foregå derhjemme på køkkenbordet, med nogle
enkle små stablede plastkasser, hvor
ormene flytter ned ad i kasse-herakiet
efterhånden, som de vokser til, for til sidst at kommer i fryseren for at
blive aflivet. Og de kan så ristes på panden og give et godt protein
tilskud til salaten eller lignende.
Insekter produceres allerede i dag i stor stil industrielt i Holland og Belgien hvor foredragsholderen også i sit firma Bug AMOK bl.a. importerer dem fra. Der findes godt to tusinde forskellige insekter, som kan spises. Prisen for 350 gram grydeklare græshopper er i special butik i Århus 55 kroner. (Kilopris 157,14)
Insekter produceres allerede i dag i stor stil industrielt i Holland og Belgien hvor foredragsholderen også i sit firma Bug AMOK bl.a. importerer dem fra. Der findes godt to tusinde forskellige insekter, som kan spises. Prisen for 350 gram grydeklare græshopper er i special butik i Århus 55 kroner. (Kilopris 157,14)
Deltagerne havde under foredraget mulighed for at smage forskellige insekttyper
og i forskellige tilberedningsformer lige fra snaks og til lidt mere sofistikerede
fremstillinger. Og man kunne i salen se flere forskellige
grimasser, dog flest af velbehags slagsen, når de "eksotiske" lækkerbidder kom ind i munden og smagsløgene skulle overbevises.
Om insekter med tiden vil afløse den engelske bøf eller medisterpølsen og en blive væsentlig del af det animalske kødforbrug, vil deres udsendt måske nok stille spørgsmålstegn ved, det er og bliver nok også i fremtiden et produkt for de inkarnerede klima og miljøforkæmpere, måske mest i storbyerne og måske først og fremmest som en partygæk... men som Storm P sagde engang--, det er svært at spå- - især om fremtiden
Om insekter med tiden vil afløse den engelske bøf eller medisterpølsen og en blive væsentlig del af det animalske kødforbrug, vil deres udsendt måske nok stille spørgsmålstegn ved, det er og bliver nok også i fremtiden et produkt for de inkarnerede klima og miljøforkæmpere, måske mest i storbyerne og måske først og fremmest som en partygæk... men som Storm P sagde engang--, det er svært at spå- - især om fremtiden
Ingen kommentarer:
Send en kommentar