mandag den 17. februar 2014

Crashtender ny eller brugt?



Crashtender til   ca 4 millioner Foto: Fa:  Ziegler Holland



Beslutning: Teknik og miljø udvalget i Sønderborg Kommune skal på det næste møde, den 18. februar,  tage stilling til indkøb af en  ny Brandbil til Sønderborg Lufthavn- en såkaldt crashtender, som forvaltningen vil sætte i EU udbud, da det ikke har været muligt, at finde en brugt af slagsen,  som ikke er for gammel eller for ”stor” efter forvaltningens opfattelse. 

Den nuværende er  fra 4. kvartal 1989  24 år  og er vanskelig at skaffe reservedele til. Og er ifølge oplægget til købet fra forvaltningen, er  det blevet nødvendig med nyindkøb fordi den nuværende ikke opfylder Trafikstyrelsens krav til acceleration og kastelængden  for  vand- og skumkanonen.



En hurtig søgning på nettet ,  gav til resultat at en ”fly brandbil” fra 2002 med KM 16.000 på puklen,  kan købes i Holland for  932.000 + moms,  en måske næsten tilsvarende fra  november( med KM 1000)  2013 koster 3,9 million  så man tager nok ikke helt fejl  af en nypris 4,5 million. Det  kan måske  undre at det ikke kan betale sig at  indkøbe en 12 år gammel  det er dog nogle penge at spare for borgerne  i kommunen. Det er jo kilometerne der kommer til at trykke fly-brandbilen.  Men det er måske mere lækket at sidde i en helt ny -  men alligevel?  :-)