tirsdag den 26. november 2013

Erik Lauritzen snører posen til den 4. december.



Det gamle Rådhus i Gråsten, her kunne konstituerings aftalen den 5. december,  besegles i mellem de 5 partier med Erik Lauritzen i Borgmester rollen, og samtidig  sende et signal om, at man fra nu af ikke kun vil udvikle i den såkaldte hovedby, men ligeværdigt i hele kommunen  det kunne være et rigtig flot signal at sende til alle borgere i udkanten.


POLITIK: Måske belært af Peter Hansens (V)  kluntede forsøg, på at  slå  revner i samarbejdet imellem  de fem partier  i flertalsgruppen,  i Sønderborg Byråd, har man besluttet at fremrykke  det konstituerende møde  i Byrådssalen til den 4. december klokken 17:00 – altså 8 dage før planlagt.
Konstituerings partierne har udmøntet følgende punkter, som de vil arbejde for at fremme ifølge udsendt pressemeddelelse.
Aftaleparterne er blandt andet enige om følgende nedenstående politiske målsætninger for Sønderborg Kommune:

·         Budgetforliget for 2014, indgået af et bredt flertal i det tidligere byråd, står uændret ved magt
.

·         Skatten stiger ikke i den kommende valgperiode


·         Dækningsafgiften skal afvikles, således den halveres i 2015 og afskaffes i 2016


·         Økonomiudvalget er facilitator for koordinering af en ny måde at tænke     beskæftigelsesfremmeindsats på tværs af emnerne jobskabelse, socialt ansvar, uddannelse, sundhed, individets behov, med inddragelse af alle relevante udvalg og med fokus på den enkelte borger.


·         Byrådet skal sikre at bæredygtighed bliver en naturlig og integreret del af den kommunale planlægning. Projekter og aktiviteter, der fører til et mere skånsomt forbrug af vore ressourcer og vor natur, skal fremmes og støttes.


·         Byrådet vil skabe rammebetingelser for vækst og beskæftigelse i Sønderborg Kommune, derfor etableres to nye udvalg. Erhvervsudvalget og Udvalget for kulturel og regional udvikling.


·         Der arbejdes målrettet med at nedbringe sagsbehandlingstiderne og i videst muligt omfang skal der være én tovholder på sagsbehandling.


·         Der etableres en samlet vækst og udviklingspulje i økonomiudvalget, heri indgår den tidligere pulje til kultursatsning.


·         Landdistriktsudvalget skal inddrages i alle relevante sager fra andre udvalg.


·         Mulighederne for inddragelse af socialøkonomiske virksomheder afsøges, for at styrke mulighederne for kommunens egne borgere.


·         Der udarbejdes en rammeaftale for folkeskolen med inddragelse af fagforeningerne. Rammeaftalen skal omfatte lærere og pædagogisk personale i folkeskolen, således at der skabes tryghed, tillid og trivsel.


·         Der udarbejdes en kommunikationsstrategi med den målsætning at borgerne får mere og bedre information.


·         Der udlægges kommunale opgaver til lokal styring i landsbylaugene.