mandag den 17. december 2012

God jule slutspurt i vent? –Trods højere fødevarer priser?





Detailhandel:  Fødevarer priserne forsætter med at stige, ifølge Danmarks Statistiks november  opgørelse, dog ikke i samme tempo, som først på året. Men drager man en sammenligning til priserne  for to år siden, er  fødevarepriserne steget med +8,6 procent på to år.  Prisstigninger på fødevarer har presset de samlede forbrugerpriser op i årets første 11 måneder. Og hermed  taget købekraft ud af markedet  også  fra specialforretningerne og de langsigtede investeringer.  I de første 10 måneder i år, kan der noteres en omsætnings fremgang på 0,4% i kroner- øre, men renser man tallene for  prisudvikling er der en reel   tilbagegang på - 2,5%.


God slutspurt i vente?
Men trods af  prisstigninger, faldende realløn,  så viser  nyeste konjunktur tal fra analyseinstituttet Voxmeter    at danskerne planlægger flere varekøb de næste 3 måneder. Så danskernes købelyst er højere end nogensinde før. Faktisk det højeste målte niveau siden efteråret 2002. Så  købelystne danskere er klar til at bruge af opsparede midler på nye forbrugsgoder. 


Et stort spørgsmål for detailhandlen, lige nu er:  Er flere års sparejul sat på pause i år hos et flertal af danskere med  en voksende købelyst? Så mange detailhandlere  håber på en flot  slut spurt julehandel i de sidste dage op til jul. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar