søndag den 10. marts 2019

Når journalisterne måske har bestemt overskriften, og konklusion inden debatten går i gang.







POLITIK: Det kan jo gå temmelig galt, når der sker det, at journalister, på forhånd har lagt sig fast på  hvad en konklusion på en  debat imellem to politikere  skal være. Som her set torsdag den 7. marts 2019 på Folkehjem i Aabenraa. Og man så på selve mødet lukker øjne og ikke mindst ørerne for det der fremføres fra den ene side, eller som ikke passer ind i den forudfattede konklusion eller overskrift man har på papiret eller inde i  hovedet..

Der var kameraer allevegne

Men at en hel stand næsten kollektivt møder op (gælder både radio tv) og beretter så forudfattet er dog sjældent. Man kunne synligt konstaterer forudfattet hed   det efterfølgende valg af deltagere i mødet, som blev interviewet,  da de gik ind og ud fra mødet, hvor man senere kun brugte de optagne interviews,  der passede ind i det forudfattede billede, jeg kender flere, som blev interviewet, som ikke blev brugt af bl.a. DR og Tv syd  fordi deres opfattelse ikke, stemte overens med setup konklusionen,  man arbejdede ud fra inden mødet gik i gang. 



Kameraholdene og lydhold,  som havde fået adgang af Jydske Vestkysten, til dette møde  kun for Abonnenter, fyldte så meget, at man både skulle hoppe over kabler, stativer og lamper for at komme hen til sin siddeplads. Så det var ikke mængden af  billeder og lydoptagelser, som  gjorde at man  ”kom til” at lave konklusionen på et  spinkelt grundlag efterfølgende. Nej,  man   fastholdt blot det, man havde bestemt inden mødet gik i gang. Det
Jan Køpke
var da også lidt af et kuriosum, at Jan Køpke Christensen  ( kandidat og formand Nye
Anders Køpke Christensen i TV-SYD

FOTO: Screen snap

Borgerlige Aabenraa)  egen  søn var   tovholder og ledende  journalist på TV-syd´s udsendelse om aftenen,  omkring mødet imellem Pernille Vermund og Kristian Thulesen Dahl,  men måske også meget sigende om den objektivitet, seriøsitet der blev lagt for dagen i de danske medier- som gerne vil give indtryk af at være upartisk, men måske  i virkeligheden prøver på  at give et billede af en virkelighed, som de selv har kreeret.  

Jan´s søn interviewer deltagerne .....

FOTO: Screen snap

 Nogen  tror at de har ”oplevet  mødet”, når har de set nogle få minutters  -tv klip af en 120 minutters debat -  Vi der var der - ved bedre!




Relevant artikel:




Ingen kommentarer:

Send en kommentar