torsdag den 14. marts 2019

Gennembrud i opklaringen af indbrudsbølgen i private hjem i Sønderborg området.



 
Nogle af de beslaglagte tyvekoster linet op på et bord  på  Politistationen. Foto: Syd og Sønderjyllands Politi

POLITIET: Syd og Sønderjyllands politi har meddelt at et gennembrud i efterforskningen af specielt indbrud, tyverier i Sønderborg området, har afsløret, hvad Politiet mener er to grupperinger af kriminelle, der har stået bag et stort antal indbrud  i bl.a. Sønderborg området der har  været plaget af  indbrud  i private hjem specielt i det seneste år  Indbruddene har efter politiets mening med ført megen utryghed og mange frustrationer i området. Politiet har nu fået fængslet to grupperinger,  som man mener står bag en stor del af indbruddene. Fængslingerne har betydet et meget mærkbart fald i antallet af indbrud i beboelse. Mange døgn har der slet ingen været nogen indbrud Sønderborg kommune. Gennembruddet er opnået  ved etablering af en særlig efterforskningsgruppe, som har arbejdet intensivt med opklaringen. Inden da havde efterforskerne ved Områdecenter Syd i Sønderborg lagt grunden med et langt efterforsknings træk.   

Den 14. februar blev en kun 15-årig indbrudstyv varetægtsfængslet. Den 5. marts blev yderligere tre formodede tyve fængslet. De er henholdsvis 18, 19 og 20 år. Den 20-årige er senere løsladt, men sigtelsen er opretholdt. En 32-årig mand var forinden blevet fængslet, tilstod og fik et års fængsel for hæleri. Alle de anholdte bor i Sønderborg Kommune.


Han havde opbevaret koster – altså udbytte fra indbrud -  til en værdi af cirka halvanden million kroner så her den Den 7. marts blev en 31-årig mand varetægtsfængslet. Han er sigtet for særlig groft hæleri af stjålne værdier for mere end to millioner kroner. Politiet mener, han er en fokusperson i forhold til organiseringen af indbruddene.

Der foregår stadig efterforskning og politikommissær Thomas Berg fra Områdecenter Syd i Sønderborg udtaler: "Vi har stadig en masse efterforskning tilbage i sagerne," . De varetægtsfængslede i sagerne har været fremstillede for lukkede døre. Derfor er det også begrænset, hvor mange detaljer vi i øjeblikket kan oplyse. Men vi kan jo helt klart mærke, at det har haft den ønskede virkning på antallet af indbrud i området.”




Ingen kommentarer:

Send en kommentar