torsdag den 8. november 2018

Mistillid til bestyrelsen i Gråsten Andelsboligforening


Gråsten Andelsboligforenings administrationsbygning på Ahlefeldvej som lige har fået renoveret facaden.


GRÅSTEN: Med beskyldninger om, korruption og manglende lederskab og magtmisbrug fra de afgåede bestyrelsesmedlemmer i Gråsten Andelsboligforening, endte den ekstraordinære generalforsamling torsdag aften (8.11.) i boligforeningens mødelokaler, med et mistillidsvotum til den samlede bestyrelse fra generalforsamlingen. Og det var et afstemnings resultat, der ikke var til at tage fejl af,  kun 13 stemte for at de fortsat havde  tillid til den siddende  bestyrelse med Kjeld Nielsen  i spidsen. Der var mødt ikke færre end 184 stemmer  op, og pladsen var trang men både talelysten og spørgelysten var stor. Blot ikke fra de tilbageværende bestyrelsesmedlemmers side.



Efter formandens velkomst og valg af dirigent,  samt efterfølgende  forklaring om formålet med generalforsamlingen, valg af et bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter, var det så som så, med udtalelser fra formanden. Også da de afgåede bestyrelsesmedlemmer beskyldte formanden for flere gravende forhold, kom der intet genmæle.  Det fremgik af de afgående bestyrelsesmedlemmers forklaring, på deres udtræden, at man  blandt andet  havde opsagt administrations aftalen med SALUS, uden at alle bestyrelsesmedlemmer havde været til stede.

Der bliver nu indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling for valg af en ny bestyrelse. 

Som efterfølgende er indkaldt til  torsdag den 29. november 2018  kl. 19.00 på Den gamle Kro.










FORLØBET: Den ekstraordinære generalforsamling i Gråsten Andelsboligforening, som der  ifølge indkaldelsen  var indkaldt til, for at få  gjort bestyrelsen komplet, efter at et bestyrelsesmedlem var trådt ud og suppleanten også havde nedlagt, sit hverv som bestyrelsesmedlem. I indkaldelsen var der punktskat  valg af 1  bestyrelsesmedlem samt valg af 2 suppleanter. Så det så  ikke ud til i indkaldelsen, at være noget dramatisk på vej  ved  den ekstraordinær generalforsamling.
Men det kom ikke langt hen i forløbet, før man blev klar over at et og andet var i gære.  
Ved valget af dirigent, var der foruden bestyrelsens kandidat Advokat Thorbjørn Philippsen, Sønderborg  også en modkandidat Toke Arndahl- administrationschef i boligselskabet SALUS og der blev derfor forberedt en afstemning.  Men inden den "gik i værk", ”trak" bestyrelsens  kandidat advokat Philippsen”  sit kandidatur tilbage.  

 Og da formalia var overstået med konstatering af lovligheden fra dirigentens side, fik boligforeningens formand ordet, for orienterer forsamlingen. En baggrunds  forklaring, som blot indeholdt beskrivelsen af at de to bestyrelsesmedlemmer havde forladt bestyrelsen. Dette var forsamlingen ikke tilfreds med, der blev spurgt ind til om de to bestyrelsesmedlemmer ville give deres forklaring om hvorfor de var trådt ud af bestyrelsen.

Den første som gav indblik i hans oplevelser og begrundelse var  den sidst tiltrådte suppleant Carl Erik Kock, som bl.a. beskrev forvirrende indkaldelser  til bestyrelsesmøder, som efterfølgende blev flyttet med kort varsel både med hensyn møde tidspunkt, dato  og mødested. Det oprindelige bestyrelsesmedlem gav en forklaring om manglende orientering, formandens deltagelse i gratis firmaevents,  som senere gav anledning til  et muligt skifte af leverandør o.s.v . Til flere bestyrelsesmøder var han endog  ikke blevet indkaldt. Og  der bl.a. på et sådant bestyrelsesmøde, hvor han ikke havde været tilstede,  havde besluttet at opsige administrationsaftalen med SALUS. Det kom også frem at direktøren i SALUS havde forment formand Kjeld Nielsen adgang til kontoret på Ahlefeldvej, da der var kommet klager fra personalet. Direktøren Jimmy Povlsen,SALUS var også tilstede , og han bekræftede flere af udsagnene  bl.a. opsigelsen.  Efter at flere beboere havde haft ordet med spørgsmål bl.a. om mulige konsekvenser af opsigelsen, det fremtidige administrationsselskab, men der blev ikke svaret fra formanedes side,  på trods af flere opfordringer fra dirigenten, og   blev der stillet forslag om mistillid til bestyrelsen. Hvor afstemningen gav til resultat, at 140  stemmer var for mistillid, 13 stemte for tillid og der var 16 ugyldige stemmer. Dirigenten konstaterede herefter, der ville blive indkaldt til en ny ekstraordinær generalforsamling med formålet: Valg af ny bestyrelse.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar