søndag den 19. april 2015

Bagerbutikken LUKKET for bestandig ?






GRÅSTEN: Morgenbrøds købere, blev ved Rathje´s Drive in bageri Sundgade 79,  i Egernsund, torsdag morgen , mødt med et LUKKET skilt i døren.  Det har været hårde tiderne for bagerne, efter mange supermarkeder, og discount butikker er begyndt i stor stil  at sælge Bake off   brød.  Og det har kostet mange bagerbutikker livet. Og det seneste offer i brødkrigen, er tilsyneladende det traditionsrige bageri i Egernsund Rathje,  som for få år siden investerede i en drive- in bageri-butik  i Sydbanks tidligere lokaler ud til (dengang)  hovedvej A 8 ved Egernsund. 



Der har været  bekymrede kunder, som har forespurgt på bageriets  Facebook side omkring LUKKET skiltet på døren.  Bl. a.Lene , som bekymret spørger: ” Kære Rathje's - kan I fortælle hvorfor vi bliver mødt af et "lukket" skilt hos jer idag? Hvornår kan vi hente vores lækre morgenbrød hos jer igen? Kærligst bekymrede borgere i Egernsund. Og en anden skriver ” Hååååber I kan åbne på Sundgade, vi bakker op !!”  ( Rathje har forsat ejendommen på  sundgade 38, hvor en del af produktionen er foregået, og hvor butikslokalet, hvor der tidligere blev solgt fra  stadig  eksisterer i ejendommen.




Regnskaber har i nogle år for bageriet betydet røde tal på bundlinjen frem til 2013 og 2014, hvor de igen have fået  den sorte farve, med overskud for 2012/13 på 100 t kr og for 2013/14 på  godt 40 tusinde. Men de forudgående års underskud, har resulteret i en negativ egenkapital på godt 1,7 million, og  har måske tynget for meget for en på sigt fornuftig økonomisk  drift af bageriet. Det er bagermester Tommy Rathje som er direktør for Anpartsselskabet som  bageriet drives i.