mandag den 12. januar 2015

Vores "Lille Bjørn" lider nu en krank skæbne...



Den Lille Bjørn, har mistet kalotten , masterne og indmaden.

Sørgeligt!
 
Den Lille bjørn, kun en skygge af sin tidligere stolthed.   januar 2015 i Flensborg Museums Havn  alt er pillet ud motor o.l., så det faktisk kun er bundskroget tilbage. Det afventer nu transporten til Hessen.


FLENSBURG/ Gråsten:  Sejlskibet ”Den Lille Bjørn” som tidligere hørte under Tvind,  og lå i Gråsten igennem mange år,  blev i  2012 solgt for 1 Euro  til Christian Dudek og  en såkaldt organisationen  under navnet ”Regenbogenkrieger ”. Og blevsejlet til Museums Hafen i Flensburg for egen kraft, til en  større renovering. Organisationen – regenbogenkrieger  viste  sig senere at  at være lidt utopia ligesom de historier  Christian Dudek diskede op med omkring sin egen gøren og laden. For midlerne til renoveringen kom ikke.   
 
"Den Lille Bjørn" i Gråsten Havn
Skibet ligger forsat i Flensborg Museums havn, med nye ejer i sigte, som har betalt  for den delvise skrotningen, som skal sikre at skibet kan slæbes igennem  mindre floder og kanaler til  Lille Bjørns endelig liggeplads et sted  i  Hessen,  alt ifølge forretningsfører for  Flensborg Museumshavn   Uwe Kuntzer.

Den Lille Bjørn i Flensburg   april 2012
  ”Den Lille Bjørn” lider nu i sit 62. år  en krak skæbne. Den blev oprindelig  bygget i Gilleleje og har haft en bevæget historie. Da hun blev bygget i 1953, sejlede hun  som motorsejler imellem Danmark, Sverige og Norge. Og blev 1976 ombygget  i engelske Brighton, og blev efter den tid benyttet  til at transporterer betalende  gæster rundt i  Caribien. I 1981  blev hun  pædagogisk   skoleskib for TVIND. Hvor det så i en længere periode også  har liggeti Gråsten Havn.
Den Lille Bjørn i Flensburg   april 2012