fredag den 28. marts 2014

Sluk lyset og sæt dit fingeraftryk på klimaet


 Kommunen har tidligere bidraget, 
ved at slukke mange gadelamper 
permanent til stor irritation for borgerne
som måtte famle sig frem om natten




I morgen lørdag den 29. marts slukkes for 7. år i træk lyset en time i Danmark  sammen med millioner af mennesker jorden rundt, som et signal til verdens ledere om at tage klimaforandringerne alvorligt.



Sønderborg Kommune og ProjectZero støtter initiativet. Den 29. marts slukker Sønderborg Kommune for gadelyset fra 20.30 – 21.30 alle steder, hvor det er tilladt. De eneste steder, hvor der vil være gadelys er ved signalanlæg og tilstødende veje, belyste rundkørsler og ved fodgængerovergange.




Borgmester Erik Lauritzen, opfordrer borgerne til at være med til at sende en appel til verdens ledere om, at der skal skrides til handling mod de globale klimaforandringer – inden det er for sent.
 
Erik Lauritzen opfordre til at slukke lyset
” I Sønderborg tager vi kampen op mod de globale klimaforandringer. Vi har lavet vores egen vision, ProjectZero, om at området skal være CO2-neutralt senest i 2029. Vi er godt på vej og har lavet en køreplan, der viser, hvad der skal til for at reducere CO2-udledningen med 50 procent i 2020. Alle borgere kan gøre en lille indsats ved at slukke lyset fra kl. 20.30 – 21.30 den 29. marts. Sønderborg Kommune yder sit lille bidrag ved at slukke gadelyset i samme tidsrum, slutter borgmester  Erik Lauritzen  (S).