onsdag den 19. marts 2014

Flere skal sætte farten ned



Pressemeddelelse fra  Sønderborg Kommune
af Journalist Jens Sørensen 

 
Stadig flere bilister sænker farten på vejene. Nu vil en kampagne i Sønderborg Kommune have flere til at lette foden fra speederen på især landevejene, hvor de fleste trafikdrab sker.
I løbet af de seneste år er gennemsnitsfarten dalet . Det er en rigtig god nyhed for trafiksikkerheden, som bilisterne fortjener ros for.
Landevejene er dog stadig de veje, hvor to ud af tre trafikdrab sker - blandt andet på grund af for høj fart. Derfor vil Sønderborg Kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik, politiet og Q8 have flere bilister til at overholde hastighedsgrænsen. Det sker med kampagnen ”Sænk Farten – en lille smule betyder en hel del”.
Man sparer ikke særlig meget tid ved at køre for stærkt, og samtidig øger man risikoen for ulykker. Derfor vil vi opfordre bilisterne til at sænke farten, så vejene bliver mere sikre for alle og især de mange børn, der cykler til og fra skole på vejene, siger Astrid Kjærsgaard fra Veje og Trafik i Sønderborg kommune.

Langs vejene vil der i de kommende uger stå skilte med opfordring til bilisterne om at sænke farten. En ny undersøgelse fra Vejdirektoratet viser, at langt de fleste dødsulykker sker på landeveje og med høj hastighed. Selv en lille hastighedsnedsættelse kan have stor betydning, så man kan nå at bremse, hvis der kommer en cyklist, fodgænger eller bilist ud fra en sidevej.
For høj fart er et alvorligt problem på vejene, og derfor opfordrer vi endnu flere bilister til at sænke farten. For høj fart er både skyld i at ulykker sker og at de bliver så alvorlige, siger Michelle Laviolette, projektleder hos Rådet for Sikker Trafik, som står bag den landsdækkende kampagne.

Det kan du selv gøre:
·         Du kan selv gøre en forskel, så vejene bliver mere sikre for os alle.
·         Overhold hastighedsgrænsen
·         Sænk farten, når det regner, er tåget eller du har svært ved at overskue vejen
·         Vis hensyn til andre trafikanter – sænk farten, når der er cyklister
·         Bland dig, hvis du er passager i en bil, der kører for stærkt.
·         Se kampagnefilmen ”Sænk Farten – en lille smule betyder en hel del” på www.sikkertrafik.dk
·         Fakta om fart (kilde: Vejdirektoratet):
·         De fleste dødsulykker sker på landeveje
·         For høj hastighed er skyld i halvdelen af alle dødsulykker
·         Se hvem der oftest kører for stærkt og hvor i landet: