tirsdag den 17. juli 2012

Vingeskudt ringriderfest?


Fuglen der blev skudt efter.

Af borgerjournalist Hans Peter Toft, Gråsten



Gråsten: Fugleskydningen gik efter traditionen i gang mandag eftermiddag,  klokken 16:00, formanden for Gråsten Ringriderforening  Bo Hansen, afgav det første skud…. Imens ringriderpladsen, hvor før gøglet havde  været opstillet  var    meget  tom. 
Formanden Bo Hansen afgiver det første skud i fugleskydningen 2012
Mange forlystelser  stod sammenpakket og  rejseklare,  kun en aktiv forlystelse var tilbage og havde åben, ringriderforeningens egen tombola. Den stod, som en oase for spillefuglene, midt i det, der mest mindede om Jerusalems  ødelæggelse.

Et trist syn, der mødte gæster, som måske have en forventning om, en intakt festplads da nu ringriderfesten løber over fire dage. Men nu primært så hjulspor i græsset og rejseklare forlystelser.
Kun hjulspor tilbage....tivoli sammenpakket og køreklar...


Mandag var også, både flagalleen igennem byen pillet ned og faneborgene stod   flag-løse. Så alt hvad  der  kunne give indtryk af festivitas i Byen og på pladsen mandag,   var borte. Hvilket der måske også var god grund til, når man uforvaret, kom op på festpladsen, som minutter efter det første KNALD  fra ringriderfrokosten havde lydt , genlød af kraftig lastbilbrummen , der transporterede en del af  gøglet fra Kjærs Tivoli ud af ringriderpladsen til nye højder i Vorbasse, i mens  ”Kong Christian stod ved højen mast” genlød fra  stemmer idet store telt.

302 ryttere deltog i ringridningen
lørdag og søndag hvilket var en lille
 stigning i forhold til sidste år.
Ringriderfesten   var meget velbesøgt søndag, men  både fredag og lørdag, havde noget tilbage, at ønske med hensyn til publikumstilstrømning. Fredag,  var den  traditionelle  Fredagskavalkade blevet aflyst  på grund af for ringe tilmelding. 

Er det en ringriderfest i Gråsten, som er på vej til at blive  en:   Udkants-ringriderfest?  Under mottoet:Same procedure as last year?   Yes same......   men vi skærer lidt fra hver gang?

Det drejer sig måske her også om ringriderfestens ansigt udadtil. 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar