tirsdag den 10. juli 2012

Margrethe is back


Prins Henrik i høj humør med Dannebrog


Gråsten: Byrødderne havde taget opstilling, sammen med rigtig mange gråstenere,samt mange  turister, da  Den kongelige Familie, repræsenteret af   HM dronning Margrethe den II og HKH  Prins Henrik markerede deres indledning af sommeropholdet på Gråsten Slot, med en velkomst på Torvet i Gråsten tirsdag formiddag.
Den røde løber var traditionen tro rullet ud, og var blevet støvsuget adskillige gange, så den kunne modtage de kongelige på bedst  måde.
Her er det Leif Buch fra Rinkenæs, som svinger støvsugeren.



 Dronningen ankom præcis på det forud annoncerede  tidspunkt (10:40), og umiddelbart efter udstigning og udveksling af håndtryk med Borgmesteren, modtog  Dronningen   den obligatoriske buket blomster, ikke af en blomsterpige, men af en fodbolddreng fra  Gråsten Boldklub – Thomas Sørensen fra Dyrkobbel på bare  9 år.

Efter buketten, gik turen til de fremmødte byrådsmedlemmer, for håndtrykudveksling, det var ikke alle kvindelige byrådsmedlemmer, som have indøvet det kongelige kniks – men socialdemokraten Charlotte Engelbrecht gjorde det til UG eller nu om dage 12. Hun havde i øvrigt sin mand med til seancen, dog ikke ved det røde tæppe, han måtte nøjes med at iagttage modtagelsen og det kongelige håndtryk, samt  UG -knikset   fra rådhustrappen.

Byrådsmedlemmerne på rad og række- Charlotte i den lyse jakke

Da det sidste håndtryk  var afleveret  til byrådsmedlemmerne, holdt borgmester Aase Nyegaard en tale  til regentparret. Ordene forblev en hemmelighed imellem de tre parter, indtil videre, da der hverken var mikrofon eller lignende så publikum kunne  ha´ hørt borgmesterens ord til regenten og gemalen.
Et nifoldig hurra  blev måske også glemt i alt virakken med den hemmelige tale. 
Efterfølgende hilstes på plejehjembeboerne samt deres ledsagere og øvrige fremmødte, som havde banet sig vej frem til afspærringen omkring den røde løber. Regentparret forlod derefter torvet,i "Krone 121"  for at køre op  til slottet, for at indlede ferien. Slotshaven er lukket frem til den 27. juli - traditionen tro "plejer" pris Henrik, at stikke af  noget før Dronningen til Frankrig, for at kunne følge med i vinavlen.






Gråsten Garden underholdt de fremmødte  indtil regentens ankomst, så de kongelig fik ikke glæde af den gode underholdning.

En gave til Dronningen- det er spændende









Læs her fra Gråsten området

Ingen kommentarer:

Send en kommentar