lørdag den 28. juli 2012

Misvækst på majs marker?


GRÅSTEN: En  en tysk landmand, som har   lejet   marker af en lokal gårdejer  ved Buskmosevej- Kværs ved Gråsten  og   har tilsået dem  med  majs, kan måske se frem til  store tab, på udbyttet.  Flere steder, står planterne meget tyndt, forkrøblede, afsvedne, eller slet ingen. Så  det er måske begrænset  hvor meget udbytte,  der kommer ud af disse majsplanter. Der syd for grænsen bliver brugt til biogas produktion, der er fremmet dernede,  med store statstilskud.
Majs-markerne ved Buskmosevej, ved Gråsten,
som er et sørgeligt syn.


Sidste år, var der flere landmænd i  Grindsted - Varde området, som  også var udsat for lignende  misvækst, på  deres majs marker,  med helt op til 2/3 mindre udbytte. Og  på det tidspunkt havde man mistanke til sprøjtemidlet  CATCH, som  forårsager  af de opståede skader.
Mistanken opstod, da man også på  kontolerede logaritmeforsøgsmarker   kunne konstaterer samme skadevirkning af sprøjtemidlet samme år.  Om  det er dette sprøjtemiddel, eller lignende,  der er årsagen til misvæksten ved Buskemosevej  vides ikke.
Landmændene, som led tab sidste år har anlagt sag imod produktionsfirmaet af sprøjtemidlet, for at få erstatning, for den skade det efter deres mening har forårsaget, men sagen er ikke afgjort  ved retten endnu.





Majs-mark ved  Nybøl, som står  grøn flot og tæt i modsætning til markerne på Buskmosevej ved Gråsten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar