tirsdag den 20. marts 2012

The winner is Brøns – hva!

GRÅSTEN: Gråstens nye vartegn mod øst, er Gråsten Fjernvarmes  nye akkumulator tank, der med sin anseelige højde,  og  med sine  5000 kubikmeter rumfang, kan ses  på stor afstand og  fylder godt på den nye fjernvarmegrund, på Sønderborg Landevej.



Midt i hele virvaret  i  opbygningen af solvarme og halm og flis  anlægget. Kom der så i Jydske Vestkysten i går en undersøgelse, som viser, at Gråstens fjernvarmebrugere  nu betaler 67 procent mere for varmen, end i 2007. Dette blev ikke kun bemærket  på Jydske Vestkysten, for DR Radio-syd, havde det også som hoved historie oplæst fra JV.

Men det var en noget underlig  facon at sammenligne  med stigningen i procent på prisen i 2007 og til 2012. På den  måde kom  Brøns varmeværk til at stå som ”vinderen”, med en stigning på  kun 3 procent. Men når man ser på prisen for et tænkt parcelhus i Brøns, så koster det  22.670 kroner at opvarme, imod det samme i Gråsten koster  15.087 i 2012. Så selvom Gråsten Fjernvarme er steget  67 procent  fra 2007 til nu, så ligger prisen i Brøns   7,583 kroner over  varme prisen på en fjernvarme opvarmet hus i Gråsten eller godt og vel  50 procent  mere end der betales, i Gråsten for  varmen.

 
Jydske Vestkystens temasider i går omkring fjernvarmepriser.



 Men, der er måske ikke grund til den helt store jubel, for ser man ud imod Sønderborg, så  kan et hus af samme størrelse og forbrug her opvarmes for  10.454 kroner om året  eller godt  30 procent mindre end der nu betales i Gråsten. Men det ændrer sig  forhåbentlig, til Gråstens fordel,  når den store investering i sol, flis og halm ved Sønderborg Landevej, samt udbygning af ledningsnettet,  får sin indvirkning på  fjernvarme prisen i Gråsten i løbet af nogle år..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar