tirsdag den 15. september 2020

Et nyt menighedsråd er valgt i Gråsten og Adsbøl sogne, sådan da.

 

De valgte  medlemmer af Gråsten Sogn´s menighedsråd der var tilstede ved  Valgforsamlingen.

GRÅSTEN: Tirsdag aften den 15. september klokken 19, var der kaldt til ”Valgforsamling” i Slotskirken i Gråsten, for at vælge menighedsrådene for Adsbøl og Gråsten Sogne. Det er første gang, at en sådan valgforsamling bliver gennemført ved et menighedsrådsvalg. Tidligere fremlagdes en liste, og når der ikke kom andre lister, var personerne   listen valgt. Kom der andre lister, blev der afholdt menighedsrådsvalg. Nu kan man stille op på valgforsamlings-mødet og blive valgt til menighedsrådet. Men der er  stadig den mulighed, efter der er blevet  valgt et menighedsråd  på Valgforsamlingen, at der kan komme en  alternativ liste og så skal der stadig afholdes menighedsrådsvalg efter den gamle metode. 

 

Samtlige tilstedeværende valgte menighedsråds medlemmer fra både Adsbøl Sogn og Gråsten Sogn

Fra venstre Jette Knapp, Vibeke Døssing, Claus Levinsen, Helle Blindbæk, Susanne Tønnies, Jens Peter Thomsen, Mogens Hansen, Lis Nielsen og Søren Thygesen-Kristensen

 

VALGET: Valgforsamlingen stod i CORONAens tegn med sprit her og der,  og god afstand imellem menighedsmedlemmerne på kirkestolene.  Folkekirkemedlemmerne fra både Adsbøl og Gråsten var samlet i selve kirken for en orientering inden valghandlingen, hvor folkekirkemedlemmerne, som var blevet behørigt tjekket for folkekirkemedlemskab ved indgangen, fik information af den nuværende formand for det fælles menighedsråd Helle Blindbæk, om det arbejde menighedsrådet havde udført og det arbejde der ventede de nye medlemmer. Herefter deltes forsamlingen  i Adsbøl folkekirkemedlemmer, som blev forvist til Våbenhuset for at forrette deres menighedsråds valg for Adsbøl Sogn . Gråsten afdelingen blev siddende i kirken. Og her oplyste formand for valgbestyrelsen Inga Petersen, at der ved oplysningsmødet var fremkommet syv kandidater som ønskede at stille op til menighedsrådet i Gråsten.   

Det var følgende Susanne Tønnies, Lis Nielsen, Claus Levinsen, Jens Peter Thomsen, Mona Brieghel, Søren Thygesen-Kristensen og Mogens Hansen. Menighedsrådet i Gråsten Sogn består af syv medlemmer, og  der var ikke andre der ønskede at stille op på Valgforsamlingen, så var sagen sådan set klar, men proceduren fra kirkeministeriet foreskriver, at der skal  afholdes skriftlig valg. Begrundelse er, at den der får flest stemmer skal indkalde til det konstituerende møde.  Det kunne måske godt være klaret på anden vis i 2020. Men resultatet blev  at Mogens Hansen løb af med sejren – 21 stemmer og nu har det hverv at indkalde de øvrige. Susanne Tønnies 16,  Lis Nielsen 12, Claus Levinsen 15, Jens Peter Thomsen 12, Mona Brieghel 4 (var ikke til stede), Søren Thygesen-Kristensen 11. To af de nu valgte rådsmedlemmer oplyste ved  præsentationen, at de havde løst sognebånd, da de bor uden for Gråsten Sogn, i henholdsvis Rinkenæs og Egernsund. Til suppleant blev der opstillet og valgt to, Inga Petersen  blev 1. suppleant og Ella Clausen  anden .  Der deltog 26 i valghandlingen for Gråsten Sogn.

ADSBØL: Valget for Adsbøl sogn, der foregik i Våbenhuset til Slotskirken, fik følgende resultat Helle Blindbæk 7 stemmer, Vibeke Døssing 5, Jette Knapp 3, Vera Carlsen 3 og Per Rosenberg 1.

Nu kan begge ”valgte” menighedsråd´s  medlemmer vente lidt  i spænding  de næste 4 uger, om der dukker en alternativ liste op, så de måske alligevel ikke valgt helt endnu… Det virker nu en lille smule akavet den måde det nu  foregår på…Men al begyndelse er jo svær. 

 

 

 

For at oprette en alternativ liste, kræves der syv stillere i Gråsten Sogn, stiller-antallet er afhængig af det antal menighedsrådsmedlemmer, som skal vælges. Og på listen kan opføres et antal kandidater  fra én  til det dobbelte af det antal, som skal vælges, i Gråsten altså 14. Så kravet for en stiller liste er overkommelig, hvis man ikke er tilfreds  med de nu valgte medlemmer. Kandidatlisten skal indgives senest 4 uger efter  afholdelse af Valgforsamlingen

 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar