fredag den 23. marts 2018

Over-fryns i DR.



Er Danmarks Radio (DR)  blevet et slaraffenland for både knap så duelige, manipulerende journalister og medarbejdere,  som for deres propaganda og   korte arbejdstid,  modtager eller har modtaget  en fyrstelig løn med et hav af frynsegoder, som  ville gøre, selv en Løkke Rasmussen, grøn af misundelse?


Meget tyder på, at de 20 procent, som aftalepartierne Dansk Folkeparti og regeringen, har sat som spare mål over 5 år. (4 procent per år) er  et meget beskedent krav  til mastodonten. Men alligevel er den nuværende  generaldirektør Maria Rørbye Rønn ude at fortælle, lyttere og seere at de  vil komme til at mærke besparelsen. 


Det jo et helt forkert udgangspunkt Generaldirektøren  her  har taget. Det er skam ikke lyttere og seerne, brugerne af DR produkterne,  der skal  mærke besparelserne på de 4 procent om året.  Det er medarbejderne, som skal til at arbejde på vilkår, som de er på andre arbejdspladser. Hvor man for eksempel ikke kan få kones  ridehest (Jazz)  med til USA, fordi man er sådan en god rapporter.  Eller dusinvis af fridage optjent via helt uacceptable optjeningsmetoder, inden for  det der andre steder ville blive opfattet som normal arbejdstid, eller kørselsordninger som savner enhver forbindelsen til virkeligheden. 

Og som også skyndsomt blev afskaffet ved fratrædelse,  for personen , da det blev public.   

Over-fryns,  som har sneget sig ind,  i mastodonten. Måske netop fordi, den bliver ledet af indavlet og enøjet  personale? Der  overhovedet ikke kender til virkeligheden i andre brancher og medie huse?  Lad DR medarbejdere få løn og fryns, som fortjent.  Med godt  3300 ansatte, er jeg sikker på at en besparelse på  20 procenten over 5 år, ikke vil være noget problem, og ikke får de store konsekvenser for lyttere og seere . Lad blot den rigtige ”Generaldirektør”  komme til at sidde i stolen.   

DR har måske ad åre,  både tabt jordforbindelsen  når det gælder kontakten til  deres lyttere  og befolkningen samt ikke mindst når det drejer sig om hvad man kan tillade sig at bruge licens penge på. Men der var jo også  så rigelig af dem?


Hans Peter Toft

6300  Gråsten
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar