onsdag den 7. marts 2018

Gode personlige forhold, gav en mild dom til en tidligere straffet ung mand.





GRÅSTEN: Et  tyveri fra  en carport i Gråsten, i juni 2017,  i en ung mands  prøveløsladelses periode, var tæt  på at have kostet udløsning af hele rest-staffen  fra et tidligere  pådømt forhold. 


Tyveriet bestod i,  ifølge den unge mand, af  en skænk som stod ude i regnvejret. Han havde taget skænken, og brugt en   tom  maxi container på hjul, som stod ved ejendommen,  til at transporterer den hjem til sin egen lejlighed. 

Ud over dette forhold var den unge mand  også anklaget for at have brudt kniv-loven, med  en   lille kniv liggende i en dør lommen i sin bil. Samt at have ført bil uden af være i besiddelse af et kørekort. Kniven forklarede en unge mand, var til at rengøre fisk med, hvilket måske også blev indikeret af, at politiet fandt den i dør-lommen samme med nogle fiskekroge. 

Han  erkendte tyveriet af skænken, men et sæt skruetrækkere, som den  bestjålne også havde meldt stjålet, ville han ikke erkende. Kørslen med bilen uden kørekort, var også erkendt.

Der var forud for retssagen, blevet indkaldt 2 vidner, ingen af disse dukkede dog op, den ene fik anklageren fat via telefon, men vedkommende befandt sig 1 times kørsel fra retsbygningen, og hun besluttede at undlade vidnet. Hun  krævede efterfølgende, at vidnet skulle idømmes en bøde på 1000 kr. for udeblivelsen. Men retsformand  dommer Susanne Beier Lorenzen , mente ikke det var berettiget i dette tilfælde.


Retssagen blev ført til ende uden vidner.



Den unge mand har et fast arbejde, og ordnede bolig forhold. 


Anklageren  fra Syd og Sønderjyllands politi  plæderede for  en samlet straf på 5 mdr. fængsel, hvor hele reststraffen, var indregnet fra tidligere forhold  og med 30 dage for tyveriet, som var anslået til en værdi af 3000 kr. Dertil skulle  den anklagede betale 7000 kroner i bøde for at havde kørt bil uden at være i besiddelse gyldig kørekort.
  

Forsvarer  advokat Carsten Højer, Sønderborg plæderede for at skænken umulig  kunne være 3000 kroner værd, "det sætter man da ikke ud i regnvejr" så måske blot nogle få hundrede kroner som så skulle resulterer i en bøde til klienten.  Og det  at ha´  brugt containeren  til at transponerer skænken hjemmet skulle betragtes som simpel  brugstyveri.


En enig domsmandsretten kom  frem til,  at den anklagede skulle have 3 mdr. fængsel. 30 dage for tyveriet, og  60 dage fra reststraffen. Så hele reststraffen blev ikke udløst.  Og  det betød samtidig at der kan være en mulighed for  afsoning med fodlænke, hvis kriminalforsorgen giver tilladelse,  da straffen ikke er over 3 mdr.   Tiltalte skulle også betale 7000 kroner for at havde ført bil uden førerbevis. Han blev frikendt for tyveriet af skruetrækkerne og  for at have brudt kniv loven.

Den unge mand modtog dommen, efter samråd med sin forsvarer Carsten Højer

Ingen kommentarer:

Send en kommentar