onsdag den 10. december 2014

Havde du også lugtgener, mider spydfluer i og ved din skraldespand i sommer?




Gråsten/ Sønderborg: Teknik og miljø udvalget, har i  deres seneste møde, 9.12.2014, evalueret  14. dages tømning af skraldespandene i Sønderborg Kommune. Grunden til evalueringen  var,  at  der i sommer  var indgået  op til 30 klager dagligt  over gener med mider og ildelugtende skraldespande og svirende ulækre spydfluer.
I en rapport, som er udarbejdet af  Jette Bøjskov, og som var  bilag til drøftelsen, oplyses at embedslægen  Trine Vestergaard, er spurgt,  men ville ikke  udtale sig om mulige sygdomskonsekvens  for borgere, som kommer i kontakt med spandene. Men oplyste at miderne i skraldespanden var ganske udfarlige. ( Hun har dog ikke taget prøver af min, SÅ - red)

I samme rapport oplyser  Sønderborg Forsyning  A/S , at man til næste år (sommer)  vil udleverer plastposer til at sætte i spandene  samt leverer duft pads til de mest  insisterende klagere, som der står.
Så det gælder måske  blot om at  klage mange gange, så får du en pose til din skraldespand?  Og måske også  en duft spray eller pads? Hvad med  næseklemmer. Men det er måske lette at behandle virkningen end årsagen? 

Teknik og miljøudvalget drøftede redegørelse, man ændrede ikke tømnings møstret.  Måske mest fordi en ekstra tømning  koster  ca. 550.000 kr., svarende til ca. 16 kr. per husstand (alle husstande).