Uhm .. lækker jule kalkun, siger godt hver 6. syd og sønderjyde... og sætter tænderne i det kødfyldte fjerkræ juleaften |
JULEAFTEN MENÙ : ifølge
en undersøgelse, som er foretaget af Berlingske Media, spiste 15,6 % af syd og
sønderjyderne kalkun juleaften. De øvrige spiste and, medister eller flæskesteg.
Kirsebærsauce er for 90 procent af danskerne den foretrukne. |
Men desserten var hos langt de fleste, hele 90%, risalamande juleaften. Og vandene
skiller heller ikke når det gælder
tilbehøret til risalamanden, hvor langt
de fleste foretrækker den med kirsebærsauce. Øvrige 10% kan finde
på at hælde karamelsauce eller lignende ud over den danske national jule dessert.
Som ifølge Wikipendia har været kendt i Danmark siden 1900 tallet. Risalemanden
fik dog sit store gennembrud, under besættelse, hvor der var mangel på ris. Og for
at strække risengrøden, blandede man den op med flødeskum. Efter en anbefaling i
flere dameblade.