fredag den 28. november 2014

Besparelser kaldes nu effektivisering






BYRÅD: Byrådet i Sønderborg vil i deres kommende møde, den 3. december, træffe beslutning om effektiviserings besparelser på 90 millioner for  perioden 2015 til 2021. Ser man i effektiviseringskataloget  skæres over en bred kam.

Men alene ved udbud af den  indendørs rengøring regner forvaltningen med 6 millioner  hvoraf den 4 allerede skal være opnået i 2016  og de resterende 2 millioner i 2017.
Og man regner med at kunne spare 5 millioner ved at ansvaret for vedligehold af kommenens bygninger  samles  eet sted , som så kan sætte bl.a. vindues pudsning i fælles udbud  m.m.
Inden for Erhverv, beskæftigelse og sundhed,  forventes at kunne spares 4,2 millioner ved en oprettelse af  et kompetence center .
 
Der indtil nu kun sat tal på  lidt under halvdelen af den samlede besparelse frem til 2021, 41 millioner, så der mangler godt 48 millioner, som vil blive udmøntet i i sparekatalog- som kaldes effektiviserings udmøntningsforslag udgave 2. Som i første omgang bliver lagt i forvaltningens hænder, og så senere bliver drøftet  i underudvalgene og besluttet i Byrådet.