torsdag den 15. november 2012

Er bagerne de næste lukkelovs tabere?




Ægte frisk bagt eller bake off? 




Detailhandel: Med tilbagegange på op til minus 45 % i omsætningen i nogle typer  fødevarespecialforretninger, kan nogle brancher begynde at se skriften på væggen. Discount har hugget en stor del af kagen, men med  de nu meget længere åbningstider, også hos almindelige supermarkeder, gør at endnu flere brancher bliver berørt af  brancheglidningen. Som indtil nu mest er gået ud over  specialforretninger med frugt og grønt,  der i femårsperioden 2007 til 2012 kan noterer det  største minus med 45 %. 
Mange spår at den næste store taber blive bagere, som er under dobbeltpres. De har i femårs perioden tabt andel på 18%, men detailhandels  eksperter mener det store slag  starter nu, hvor mange supermarkeder tilbyder billigt morgenbrød både lørdag og søndag fra 8:00. De to dage er meget vigtige indtjenings og omsætningsmæssigt for bagerforretningerne. De fleste supermarkederne anvender  bake off  produkter som basis for brød produktionen i   supermarkedet. Imedens der hos  bagermesterne er tale om ægte friskbagt brød. Så slaget står måske på,  om forbrugerne fremover  vil honorerer forskellen? 




Med baggrund i tal fra Danmarks Statistik og eget arkiv har Bent Aarrebo Pedersen som er  formand Danmarks Handelsstandsforeninger beregnet udviklingen for 8 brancher i føde- og dagligvaresektoren fra året 2007 til og med de første 8 måneder i 2012:


Bent Aarebo Pedersen


Index   
Med 2007  = 100  ..............................................................2012                    
Købmænd og døgnkiosker
-5 %
Supermarkeder -
-13%
Discount
+46%
Anden detailhandel fra ikke specialiserede forretninger
(herunder varehuse og stormagasiner)
-6 %
Frugt- og grøntforretninger
-45
Slagtere
-14%
Fiskehandlere
-18%
Bagere (Brød, konditori og sukkervarer)
-18%
                                Den samlede detailhandel er gået tilbage med  - 3% i perioden.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar